Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Θεσσαλονίκη: Αποχώρηση από τη θρησκευτική ορκωμοσία λόγω χρυσαυγιτών

Θεσσαλονίκη: Αποχώρηση από τη θρησκευτική ορκωμοσία λόγω χρυσαυγιτών

Με πολιτικό όρκο (βάσει της πάγιας θέσης της για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους) θα ορκιστούν στο δήμο Θεσσαλονίκης τα αιρετά μέλη της παράταξης Ανοιχτή Πόλη και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία της θρησκευτικής ορκωμοσίας «αποκλειστικά και μόνο λόγω της συμμετοχής σ' αυτήν των δημοτικών συμβούλων της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή'», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

"Η στάση μας αυτή δεν είναι απλώς συμβολική, αλλά καθαρά πολιτική και σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΔΣΘ που κήρυξαν τη Χ.Α. 'ανεπιθύμητη' στη Θεσσαλονίκη-μαρτυρική πόλη, όπου ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 1941 η 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ', η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη" τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι: "Δηλώνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την παρουσία του ναζιστικού αυτού καρκινώματος εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου".
Η απόφαση αυτή, προστίθεται, ανακοινώθηκε κατά την "άτυπη" σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, την περασμένη Δευτέρα 25/8, δηλώνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στις θρησκευτικές επιλογές των δημοτικών συμβούλων.
Στο μεταξύ σειρά αντιφασιστικών συγκεντρώσεων θα πραγματοποιηθούν στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, με αφορμή την παρουσία συμβούλων της Χρυσής Αυγής, ακόμη και των προφυλακισμένων που πήραν 24ωρη άδεια (!) από τον εισαγγελά φυλακών. Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε σήμερα στο κλειστό γήπεδο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια, στην ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και των νέων συμβούλων, καθώς επίσης και στα δημαρχεία Κηφισιάς, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου