Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η τελευταία ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ ήταν... κενή περιεχομένου!

Η τελευταία ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ ήταν... κενή περιεχομένου!


Ανέβηκε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση μας έλεγαν. Τη δραματική του ανεπάρκεια κατάφερε για ακόμη μία φορά να αποδείξει.
Αν εξαιρέσει κανείς τις γενικολογίες, την αυτοαποθέωση και τα γνωστά συνθήματα περί... απογείωσης που επίκειται, ο Σαμαράς δεν είχε να πει τίποτα καινούργιο στον ρημαγμένο ελληνικό λαό.
Πολλοί περίμεναν ότι θα ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης για να αντιστρέψει το κλίμα αλλά - πολύ απλά - δεν είχε την άδεια της τρόικας να το κάνει. Και αφού δεν τον άφησαν τα... αφεντικά, ο πρωθυπουργός στην - τελευταία όπως όλα δείχνουν - ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προτίμησε να ρίξει λάσπη, να μιλήσει για... φιλότιμο και να "πουλήσει" και λίγο Αμφίπολη. Μπας και πάρει κάνα χειροκρότημα...
Το μόνο που "έφερε" ο Σαμαράς ήταν η αναγγελία μείωσης κατά 30% στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης. Τη μείωση ενός ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ - όπως και ο ίδιος ομολόγησε - φόρου που δεν έφερε έσοδα στα ταμεία αλλά έφερε νεκρούς στα σπίτια...
Κατά τα άλλα; Σιωπή! Κάτι ψιθύρισε για μείωση της έκτακτης εισφοράς και αύξηση των δόσεων για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά δεν ήταν... πρόχειρος να μας πει κάτι απτό. Δεν πήρε την άδεια στο Παρίσι για κάτι τέτοιο βλέπετε.
Κάτι είπε για μείωση του ΕΝΦΙΑ στο μέλλον αλλά και ότι θα... πληρώσουν όσοι έκαναν λάθος με την επιβολή του χαρατσιού φέτος. Έταξε και αυξήσεις στους ενστόλους - πάλι χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσει. Και με λίγα λόγια, μιλούσε πάνω από μία ώρα χωρίς να έχει να... λέει τίποτα.
Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να στενάζουν και αύριο. Τίποτα δε θα αλλάξει στη ζωή τους. Τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Που όλα δείχνουν ότι δεν αργούν.
Ακόμη και ο ίδιος ο Σαμαράς δε μίλησε για βεβαιότητα εκλογής προέδρου από την υφιστάμενη Βουλή. Απλώς είπε ότι αυτοί που ήταν σίγουροι ότι δε θα εκλεγεί πρόεδρος, τώρα δεν είναι και τόσο. Για τέτοιο ρεσιτάλ... αυτοπεποίθησης μιλάμε!
Δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να... μαλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κατηγορήσει για κάθε τι άσχημο που συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη (έχει δει και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, βλέπετε, και έχει νεύρα), έριξε και λίγο Αμφίπολη (ευτυχώς δεν είπε ότι είναι έργο της κυβέρνησης του σε μία κρίση μεγαλοθυμίας), μας έκανε και μια διάλεξη για την έννοια του φιλοτίμου (ωραία τα είπε, το ότι ο ίδιος δεν έχει, δε σημαίνει ότι δε ξέρει και τι σημαίνει) και... αυτό ήταν.
Σακσές στόρι, έρχεται η ανάπτυξη, η χώρα απογειώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους τρομοκράτες και... 
Και του χρόνου σπίτι σου, κύριε Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου