Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σφοδρές αντιδράσεις για το κείμενο της 5ης ΕΛΜΕ για τον Νίκο Ρωμανό

Σφοδρές αντιδράσεις για το κείμενο της 5ης ΕΛΜΕ για τον Νίκο Ρωμανό

Σφοδρές αντιδράσεων προκαλεί τις τελευταίες ώρες κείμενο της 5ης ΕΛΜΕ Αθήνας το οποίο αναφέρεται στην απεργία πείνας του 21χρονου Νίκου Ρωμανού.
Το κείμενο το οποίο καταλήγει με τη φράση «όταν η Τυραννία είναι Νόμος η εξέγερση δεν είναι απλά ο τρόπος ζωής που έχει το περισσότερο νόημα. Όπως διδάσκουν ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας, γίνεται ΚΑΘΗΚΟΝ», αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Όλο αυτό το διάστημα της φυλάκισης και των κακοποιήσεων ο Νίκος αρνήθηκε να προσκυνήσει. Κράτησε ψηλά το κεφάλι, αντιστάθηκε, έφτυσε στα μούτρα τους βασανιστές του και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που φτάνουν μέχρι και τον “αγωνιστή” Πρόεδρο της σημερινής “Δημοκρατίας”. Για τον λόγο αυτό, το κράτος των δολοφόνων τον τιμώρησε με έναν ακόμα τρόπο, που παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους: Του στέρησε το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες, μην αφήνοντάς του την παραμικρή χαραμάδα ανάσας στις απάνθρωπες συνθήκες που ζει. Ούτε αυτή η τιμωρία τον τσάκισε. Από τις 10 του Οκτώβρη ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο στοιχειώδες δικαίωμά του στη μόρφωση. Έτσι, το κράτος των δολοφόνων αποφάσισε, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του φίλου του Αλέξη, να οδηγήσει και τον Νίκο στο θάνατο, απορρίπτοντας την αίτησή του».

Βούλτεψη: Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αμφισβητεί το πολίτευμα

Άμεση ήταν η απάντηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, σύμφωνα με την οποία είναι αδιανότητο εκπαιδευτικοί «να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του μίσους, να επιβραβεύουν εγκλήματα, να ξεσηκώνουν τη νεολαία, να υπερασπίζονται την τρομοκρατία και να αμφισβητούν τους νόμους».
«Η ανακοίνωση της 5ης ΕΛΜΕ που καλεί σε εξέγερση αμφισβητεί το πολίτευμα», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Βούλτεψη.
«Η ανακοίνωση της 5ης ΕΛΜΕ, που καλεί σε εξέγερση», συμπληρώνει η κ. Βούλτεψη, «αμφισβητεί το πολίτευμα, καθυβρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει τους Νόμους ως τυραννία και παροτρύνει σε εγκληματικές ενέργειες, πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα και πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ!. Εξίσου απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι και οι ανακοινώσεις άλλων ΕΛΜΕ, που σκόπιμα αγνοούν την πραγματικότητα και ζητούν την κατάργηση του κράτους δικαίου».
«Προϊστάμενος όλων αυτών», προσθέτει η κ. Βούλτεψη, «είναι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κοτσυφάκης, στέλεχος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τύποι αυτοί πληρώνονται από τις θυσίες και τους φόρους των Ελλήνων πολιτών για να διαπλάθουν συνειδήσεις και να εκπαιδεύουν τα παιδιά μας. Μετά τη νεολαία του, και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για την αυριανή συγκέντρωση, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη “εξέγερση”.Περιμένουμε άμεσα την καθολική αντίδραση του πολιτικού κόσμου», καταλήγει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.
«Είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν γράψει τέτοιο κείμενο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν γράψει τέτοιο κείμενο;

Μιλώντας στο ρ/φ σταθμό «Παραπολιτικά», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με το θέμα. «Είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν γράψει τέτοιο κείμενο; Εάν είναι αληθινό, υπάρχουν αναγκαστικές διοικητικές κυρώσεις και πειθαρχικά παραπτώματα, που τους οδηγούν στην έξοδο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αντιπαραθέσεις και εντός Βουλής

Το κείμενο της ΕΛΜΕ προκάλεσε αντιπαραθέσεις και εντός του Κοινοβουλίου. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι πρόκειται για να ψήφισμα ντροπή και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέσει και να καταδικάσει, αφού ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Εκείνος που το έγραψε φέρει την ευθύνη» σημείωσε ο κ. Βούτσης
«Ο κ. Γεωργιάδης μια ώρα πριν τα δελτία ειδήσεων έδωσε την δική του εκδοχή, τη δική του παράσταση για τα γεγονότα» απάντησε ο κ. Βούτσης τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι υπόψη του κόμματος του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εκείνος που το έγραψε φέρει την ευθύνη». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον κ. Γεωργιάδη ότι επίτηδες καλλιεργεί κλίμα έντασης. Τον ενημέρωσε ωστόσο ότι «εμείς δεν πέφτουμε σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης που στόχο έχει να επανέλθει η στρατηγική των δύο άκρων».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε ωστόσο να ζητεί εδώ και τώρα την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ). Υπενθύμισε ότι στελέχη του κόμματος του επισκέφτηκαν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να βρεθεί λύση και σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν η Βουλή να παίρνει θέση για οποιοδήποτε δελτίο τύπου βγαίνει στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου