Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες»

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Αλ. Τσίπρας: «Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες»

«Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες» δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του λαού. Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην Real News: «Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα». «Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί σήμερα καθαρή λαϊκή εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους με στόχο τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και τη κοινωνική σωτηρία. Και καθαρή εντολή σημαίνει καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε τα χέρια μας να είναι λυμένα στους κρίσιμους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει ισχυρή εντολή για να μην γίνει το Μνημόνιο μόνιμο καθεστώς κοινωνικής καταστροφής για την χώρα. Για να μην εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στην ηλεκτρονική επιστολή Σαμαρά προς την τρόικα. Για να μην υπάρξει νέο μνημόνιο λιτότητας. Πάνω σε αυτή τη βάση θα επιδιώξουμε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πιστεύω όμως ότι ο ελληνικός λαός θα μας δώσει τελικά την αυτοδυναμία και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί καταλαβαίνει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μακράς πνοής.

Απαντώντας για το θέμα της προεδρικής εκλογής ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε: «Θέλουμε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει ευρύτερη απήχηση και αποδοχή και να μην κινείται σε στενά κομματικά όρια».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Βενιζέλο, Θεοδωράκη και Παπανδρέου ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά, ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με δυνάμεις που υποστηρίζουν την σημερινή καταστροφική πολιτική. «Μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία, πέραν του αυτονόητου προβλήματος πολιτικής αξιοπιστίας, θα δημιουργούσε αντικειμενικά προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που στοχεύει στην αποδέσμευση της Ελλάδας από την ολέθρια πολιτική της λιτότητας».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δέχονταν να σχηματίσει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Δεν θα συζητήσουμε κάτι το οποίο βάζει σε δοκιμασία την πολιτική της ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Επίσης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «όλοι αυτοί που κόπτονται σήμερα για την συνέχεια του κράτους, πρέπει σήμερα να αποδείξουν ότι το εννοούν. Όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα πρέπει να παραδοθούν κανονικά στην επόμενη κυβέρνηση, όπως συμβαίνει στην δημοκρατία. Εκτός αν έχουν κάτι να κρύψουν. Η ανησυχία τους γύρω από το θέμα αυτό, τέτοιες υποψίες δημιουργεί. Δεν νομίζω όμως ότι η καταστροφή και η απόκρυψη οποιονδήποτε στοιχείων σε οποιαδήποτε έκταση μπορεί να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι». 

Σχετικά με την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συμμετάσχει σε debate υπογράμμισε πως «το πιο φυσικό πράγμα στην δημοκρατία είναι ο ανοιχτός πολιτικός διάλογος, ή ανοιχτή αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων. Πολύ περισσότερο όταν ο τόπος πηγαίνει σε εκλογές. Με την άρνηση του για διάλογο, και με τις αστείες δικαιολογίες που επικαλείται, ο κ. Σαμαράς εκτίθεται πολιτικά. Ομολογεί την αδυναμία του να υποστηρίξει τόσο την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης όσο και το όποιο πρόγραμμα του κόμματός του. Προτιμά λοιπόν πόλεμο χαρακωμάτων, επιστρατεύοντας όλα τα αποθέματα λάσπης και λαϊκισμού που διαθέτει, και πηγαίνοντας χρόνια πίσω το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά είναι δικό του πρόβλημα, και οι πολίτες θα το συνυπολογίσουν φτάνοντας στην κάλπη. Εμείς επιμένουμε γιατί πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να κρίνουν με καθαρό μυαλό, ακούγοντας πολιτικά επιχειρήματα, και όχι κραυγές. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται σε σκοτεινές αίθουσες εκφωνώντας μονολόγους κινδυνολογίας ο κος Σαμαράς. Κι ας εμφανιστεί στο φως των προβολέων, ενώπιος ενωπίω, με επιχειρήματα. Όπως θέλει, όποτε θέλει, με όποιον θέλει. Ακόμα και στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου