Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ Ή «ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»;

"ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ Ή «ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»;

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να ασκήσει τα ένδικα μέσα, εξαιτίας των αποφάσεων του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσαν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης..» Ετσι αποτυπώνει τη θέση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την εξέταση των προσφυγών του στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθ. Καρούντζου, οι οποίες ακύρωναν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά των συμβασιούχων της πρώην ΚΕΤΑ που είχαν δικαιωθεί πρωτοδίκως. 

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με επανειλημμένες αποφάσεις του είχε στηρίξει τη δικαστική διεκδίκηση των συμβασιούχων του Δήμου να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους, καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτών, στάση που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρης ακύρωσε στην πράξη, με την αυθαίρετη απόφασή του να ασκήσει ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων που δικαίωναν τους εργαζόμενους και να παρακάμψει τις αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την πράξη του αυτή, χωρίς προσχήματα αλλά ξεκάθαρα και με ελεύθερη βούληση, απεμπόλισε τα αποφασιστικά δικαιώματα του συλλογικού οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιγράφοντας και συμμορφούμενος προς τις πολιτικές επιλογές των αλήστου μνήμης “μνημονιακών” κυβερνήσεων με τις οποίες επέλεξε τη συμπόρευση και όχι τη σύγκρουση.

Η Δημοτική Παράταξη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, καλεί ακόμη και σήμερα το Δήμαρχο της πόλης να πάψει να συμπεριφέρεται ως “μονομερής αρχή εξουσίας” και να τηρεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνου οργάνου με αποφασιστικά εν προκειμένω δικαιώματα. Να παραιτηθεί από τα κατ΄ εντολή του και μόνον ένδικα μέσα που ασκήθηκαν κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν εργαζόμενους και που δίνουν την ευκαιρία στο Δήμο Θεσσαλονίκης να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών του.

Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από το “μακρύ χέρι του κράτους”, τους διορισμένους από τις κυβερνήσεις Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αποκαθιστώντας έτσι τη διοικητική της αυτοτέλεια.

Θεσσαλονίκη 8.2.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου