Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., στο 59,8% οι θετικές κρίσεις για τη κυβέρνηση σε νέα δημοσκόπηση (Video)

20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., στο 59,8% οι θετικές κρίσεις για τη κυβέρνηση σε νέα δημοσκόπηση (Video)
Κατ. Μπρ.
Διπλάσιο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση. Eιδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%, έναντι 21% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, το Ποτάμι με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το ΚΙΔΗΣΟ και η Ένωση Κεντρώων με 1,8% και η Τελεία με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, το 59.8% αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση έναντι του 37,7%. Επιπλέον, το 59.8% δηλώνει ικανοποίηση από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, έναντι του 38.8% που έχει αρνητική κρίση. Η δημοσκόπηση έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων για την τηλεόραση του Alpha.

Εντυπωσιακό το ποσοστό των πολιτών που φτάνει το 83,1% που κρίνει θετικά τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ενώ και το 79.9% κρίνει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

Τέλος, η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης και βλέπει θετικά ένα δημοψήφισμα. Υπέρ ενδεχόμενου δημοψηφίσματος τάσσεται το 52.9% των πολιτών, κατά 43,5%. Συντριπτικά υπέρ μιας συμβιβαστικής λύση στη διαπραγμάτευση τάσσεται το 68.6% έναντι του 25.7% που επιθυμεί ρήξη και αποχώρηση. Το 81.4% θεωρεί ότι θα υπάρξει λύση ενώ μόλις 12.4% πιστεύουν ότι θα υπάρξει οριστική ρήξη. Επίσης το 61.2% των πολιτών επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ έναντι ποσοστό 32,5% που επιθυμούν έξοδο.


Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

κρίση που ζούμε επιβάλλει όχι μόνο εκλογικά ποσοστά, υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, πρέπει να βρούμε και νέους τρόπους που να εκφράζονται όλοι συλλογικά, οι νέοι, οι αγρότες, όλοι οι άνθρωποι. Για να βγούμε από αυτό το τέλμα χρειαζόμαστε μια ανάταση. Ζούμε προβλήματα πολέμου εν καιρώ ειρήνης, και εξήγησε ότι στο πόλεμο η ανάταση αυτή δημιουργείται στον κόσμο για να επιβιώσει, εμείς πρέπει να την δημιουργήσουμε από μόνοι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου