Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα για φοροδιαφυγή και η αλληλεγγύη του Mega (Video)

Η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα για φοροδιαφυγή και η αλληλεγγύη του Mega (Video)

Κατερίνα Μπρέγιαννη
Με ένα καίριο χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση συνέλαβε χθες το πρωί με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Λ. Μπόμπολα, ο οποίος μετά την καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφέθηκε ελεύθερος.


Η είδηση αναδημοσιεύτηκε αμέσως σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έσπασε τα κοντέρ στο twitter με πλήθος χιουμοριστικών σχολίων (#free_bobolas) ! Aκόμα και το CNN χαρακτήρισε σε άρθρο του "Νίκη για την Ελλάδα" τη σύλληψη του μεγαλοεπιχειρηματία διευθύνοντα συμβούλου της Ελλάκτωρ Α.Ε. το όνομα του οποίου εμπλέκεται και στη λίστα Λαγκάρντ.


Με δεδομένο ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, το αποφασιστικό αυτό κτύπημα της κυβέρνησης εναντίον της, σε αυτή την δυσχερή οικονομική κατάσταση θα περιμέναμε να τύχει λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας, στα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Τα περισσότερα αφιέρωσαν κάποια λεπτά τουλάχιστον μεταδίδοντας το ρεπορτάζ.

Το Mega απέκρυψε εντελώς την είδηση, από το μεσημβρινό του δελτίο, ενώ αφιέρωσε λίγα λεπτά ως προτελευταία (σχεδόν) είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στο μεγαλοεπιχειρηματία(!) και τον προβληματισμό του για την επίθεση της κυβέρνησης στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στους απλούς πολίτες!

Η ταύτιση του φοροφυγά επιχειρηματία με τους απλούς πολίτες ενδεχομένως για κάποιους να είναι συγκινητική, αλλά δεν είναι καθόλου πειστική. Αυτή που επιβεβαιώθηκε τελικά ήταν η ΑΥΓΗ και το πρόσφατο, δηκτικό πρωτοσέλιδό της "Λεφτά υπάρχουν". Με την προϋπόθεση ότι κάποιος θα διαθέτει την πολιτική βούληση να τα βρει...

Όλγα Τρέμη:"Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης πάντως και η εξάντληση κάθε αυστηρότητας, στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία ο οποίος είναι σε διαδικασία διευθέτησης των υποχρεώσεων του που επιχειρεί να σπιλωθεί η επαγγελματική του εικόνα δημιουργεί προβληματισμό. Επίσης τέτοιου είδους χειρισμοί δημιουργούν δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς αρκεί μια φορολογική εκκρεμότητα που έχει αναγνωριστεί και είναι σε φάση διευθέτησης ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να επιφυλαχθεί και σε άλλους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες η μεταχείριση που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στον Λ. Μπόμπολα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου