Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μπουτάρης: Τι κατοχικοί, τι αριστεροί...

Μπουτάρης: Τι κατοχικοί, τι αριστεροί...

Τσαουσίδης Κλέαρχος
Ο κ. Μπουτάρης, ξεπερνώντας αυτήν τη φορά και τον εαυτό του στα «περί συνέχειας του κράτους», είπε την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ότι η καθαίρεση των φωτογραφιών των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων που διορίστηκαν δήμαρχοι από τους Γερμανούς ήταν αυθαίρετη ενέργεια του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και των μελών της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη»!


«Τα πορτρέτα τα 'κληρονομήσαμε' από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση ('κοσμούσαν' την αίθουσα του Δ.Σ. στο παλιό Δημαρχείο)» ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ο οποίος εδώ και 17 μήνες αναζητούσε με τους συνεργάτες του «ένα κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο οφείλει να θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κυρίαρχο δημοκρατικό όργανο, για την ανάρτηση ή μη πορτρέτων προσώπων που διαχρονικά διετέλεσαν δήμαρχοι της πόλης - με ισχύ και στο μέλλον». Δηλαδή, η Κατοχή θέλει ερμηνεία και οι συνεργασία με τους κατακτητές κανονιστικό πλαίσιο.

Το πιο ωραίο το κρατούσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το τέλος της δήλωσής του, αφού τόνισε ότι «μετά τη χθεσινή συζήτηση, μετά από όσα ακούστηκαν αλλά μετά κι από τις 'σιωπές', δεν μένει παρά να προχωρήσουμε στην επανατοποθέτησή τους».

«Σήμερα -είπε ο κ. Μπουτάρης- είναι οι κατοχικοί δήμαρχοι, αύριο οι αριστεροί ή ίσως και οι... 'μνημονιακοί' (...)».

Πολύ ωραία η εξίσωσή του. Ούτε ο Άδωνις δεν τα λέει έτσι...

Στην τελετή ανάρτησης των πορτρέτων των κατοχικών δημάρχων να καλέσει και τον Μιχαλολιάκο να βγάλει λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου