Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

"Δεν είναι παιχνίδι τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων", η οργισμένη απάντηση Τσίπρα στο "game is over" του Τουσκ

"Δεν είναι παιχνίδι τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων", η οργισμένη απάντηση Τσίπρα στο "game is over" του Τουσκ


Ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι της έντασης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της Ελλάδας, είπε -απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- ότι το παιχνίδι τέλειωσε ("the game is over").

"Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι", του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, καταβάλλοντας προσπάθεια να κρύψει την οργή του. Και πρόσθεσε: "Ούτε εσείς κύριε Τουσκ ούτε κανείς άλλος δεν πρέπει να υποτιμά το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος".

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο πρωθυπουργός ανέφερε η ελληνική πλευρά κατέθεσε προτάσεις που περιείχαν επώδυνα μέτρα και που αρχικά έγιναν δεκτές με θετικό τρόπο από τους εταίρους αλλά στη συνέχεια το κλίμα άλλαξε και φθάσαμε στις προτάσεις των θεσμών οι οποίες "δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ" και οι οποίες "δεν διαφέρουν καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα".

"Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων, από τον Οκτώβριο", τόνισε και κατέληξε: "Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου