Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ο ελληνικός λαός είπε Όχι.

Μερικά πρώτα συμπεράσματα από το χθεσινό δημοψήφισμα:
Ο ελληνικός λαός είπε Όχι.

Γιώργος Παπασπυρόπουλος
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει
2. Η ψήφος είναι ταξική - το 60% είναι όσοι και όσες δεν αντέχουν άλλο ούτως ή άλλως - το 40% είναι όσοι αντέχουν λίγο πολύ με τις προτάσεις της τρόικας και μαζί τους όσοι "έφαγαν" τον φόβο και ψυχολογικά κατέρρευσαν από τον τρόμο - κανονικά το ποσοστό έπρεπε να είναι 75-25 αλλά η φοβερή δύναμη πυρός που συγκέντρωσαν εξωτερική και εσωτερική τρόικα μείωσε σημαντικά το ποσοστό του ΟΧΙ.

3. Το δίλημμα παραμένει: Αριστερά ή Δεξιά. 
Στην δεξιά καταμετρούνται Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. 
Οι ΑΝΕΛ προσχωρούν με σαφήνεια - χάρη και στην συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ - , στον κεντρώο πατριωτικό χώρο κρατώντας μερικές ιδεολογικές εμμονές της δεξιάς καταγωγής κάποιων στελεχών τους. 
Στην Αριστερά συγκαταλέγονται ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσυα και ΔΗΜΑΡ (;). 
Στον εθνικοσοσιαλισμό η ΧΑ και στον σταλινοσοσιαλισμό το ΚΚΕ - η ΧΑ ένα ακραίο μόρφωμα στις παρυφές της Δεξιάς και το ΚΚΕ ένα ακραίο απολίθωμα στις παρυφές της Αριστεράς.

4. Η ιστορία δεν τελείωσε - γράφεται μπροστά στα μάτια μας και ευτυχώς με την συμμετοχή μας χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

5. Το ΝΑΙ δεν έχασε τόσο γιατί πλαστογράφησε το ερώτημα του δημοψήφίσματος αλλά γιατί αποπειράθηκε να επιστρέψουν από την πίσω πόρτα τα πολιτικά καθάρματα που ευθύνονται για την χρεοκοπία και το ξεπούλημα της χώρας - σύντομα θα αποτιμηθεί πολιτικά το μέγεθος των ευθυνών κάθε επωνύμου που προσχώρησε συνειδητά σε αυτήν την απόπειρα σωτηρίας του παλαιού πολιτικού προσωπικού και μάλιστα στο όνομα της Ευρώπης, της Δημοκρατίας ή της Αριστεράς. Ειδικά τα σκουπίδια της "κεντροαριστεράς"...

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολύ ευκολότερο έργο αν είχε στείλει εγκαίρως μήνυμα στην κατεστραμμένη μεσαία τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και άλλους επιχειρούντες στην πραγματική οικονομία, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του και δεν θα τους αντιμετωπίσει εισπρακτικά (φορολογία, γραφειοκρατία, εισφορές στον ΟΑΕΕ, μικροδάνεια, σεισάχθεια στις τραπεζικές τους φουσκωμένες υποχρεώσεις - έστω αργότερα αλλά με σαφήνεια)

7. Το Ποτάμι αποδεικνύεται το πιο αντιδημοκρατικό κόμμα (φέουδο ενός μέλους και χωρίς δικαιώματα των εθελοντών), σχεδιασμένο "μία χρήσης" από Σουλτς και Μπόμπολα, πολιτικά ανύπαρκτο (δεν έχει καμία πρόταση, θέλει μόνο να μπει σφήνα στην κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους δανειστές) και συνονθύλευμα όλων των ρεταλιών της πολιτικής και των ακραία ταξικών επιλογών του νεοφιλελευθερισμού. Ο Θεοδωράκης απέτυχε παντού - θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που να ανακοίνωνε την παραίτησή του αλλά είναι η αιχμή του Σόιμπλε και θα το παλέψει όσο και ο Ντάισεμπλουμ - μέχρι τέλος...

8. Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός θαρραλέος κι αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν οι γερμανοί και οι ντόπιοι φιλελέδες γι αυτό και ηττώνται. Το χθεσινό Όχι είναι σημαντικότερο από εκείνο του 1940 το οποίο αν περνούσε από δημοψήφισμα ίσως μάζευε δύσκολα την πλειοψηφία. Οι Γάλλοι όπως τότε είχαν συνθηκολογήσει σε λίγες μέρες έτσι και τώρα με την πολιτική τους ανυπαρξία, είναι η βασική αιτία της ανεμπόδιστης γερμανικής επέλασης - ίσως αυτό αλλάξει με τον θρίαμβο του ΟΧΙ και την πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου