Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Περιουσιολόγιο με "πιλότο" το πόθεν έσχες

Περιουσιολόγιο με "πιλότο" το πόθεν έσχες

Ακόμη και τα "λεφτά στο στρώμα" ή τα μετρητά σε θυρίδες, εφόσον υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, μέταλλα και πολύτιμους λίθους, εφόσον η αξία τους ξεπερνά συνολικά τις 30.000 ευρώ, καλούνται να δηλώσουν για πρώτη φορά (και μάλιστα ηλεκτρονικά) από το 2016 οι υπόχρεοι σε υποβολή πόθεν έσχες.

Ενόψει της επικείμενης ενεργοποίησης του Περιουσιολογίου, εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση του Ε. Τσακαλώτου και του Δ. Παπαγγελόπουλου με την οποία θα "ξεψαχνίζεται" η περιουσιακή κατάσταση κάθε υπόχρεου σε δήλωση πόθεν έσχες, εισάγοντας έτσι στο σύστημα και κεφάλαια που λιμνάζουν εκτός τραπεζικού συστήματος ή εντός θυρίδων καθ'ως και άλλα αντικείμενα αξίας.

Η σχετική απόφαση περιγράφει τη διαδικασία αλλά και τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στην οποία θα αποτυπώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων αλλά και των ανήλικων τέκνων τους.

- Το απόρρητο της διαδικτυακής επικοινωνίας του υπόχρεου με τα συστήματα της Γ.Γ.Π.Σ. & Δ.Υ. διασφαλίζεται με τη χρήση ψηφιακού πιστοποιητικού από την εφαρμογή υποβολής. Τα απόρρητα στοιχεία των Δ.Π.Κ. τηρούνται κρυπτογραφημένα στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του συστήματος. Το ηλεκτρονικό σύστημα συνοδεύεται από πολιτικές ασφάλειας, που καλύπτουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εξασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα και ακεραιότητα των στοιχείων της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου