Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έφοδος στην UBS: Οι οικονομικοί εισαγγελείς κατάσχεσαν νέα στοιχεία για την λίστα "Ρηνανίας - Βεστφαλίας"

Έφοδος στην UBS: Οι οικονομικοί εισαγγελείς κατάσχεσαν νέα στοιχεία για την λίστα "Ρηνανίας - Βεστφαλίας"

Λαβράκι έβγαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο στην τράπεζα UBS όπου κατάσχεσαν στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις, στο πλαίσιο έρευνας για την λίστα "Ρηνανίας - Βεστφαλίας". Τα στοιχεία των λογαριασμών αυτών ελέγχονται σχετικά με την υπόθεση της "μετανάστευσης" μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η "εισβολή" των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο που συνεργάζεται με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία φακέλους και σκληρούς δίσκους οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται,που δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση της "μετανάστευσης" μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα .
Τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην UBS πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των λογαριασμών που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα αφορά καταθέσεις στην συγκεκριμένη τράπεζα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 200 καταθέτες με λογαριασμούς που αφορούν ποσά από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και φθάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα τα στοιχεία που πήραν οι Εισαγγελείς χαρακτηρίζονται "εξαιρετικού ενδιαφέροντος", καθώς ανοίγουν πλήρως την έρευνα για την υπόθεση. Το αμέσως επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους καταθέτες, ώστε να σπεύσουν να καταβάλουν τις πληρωμές προς το Δημόσιο πριν κινηθεί εναντίον τους ποινική διαδικασία προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου