Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στα άκρα ξανά κυβέρνηση - ΔΝΤ


Στα άκρα ξανά κυβέρνηση - ΔΝΤ

EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Για «παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Αθήνα απαντά σε υψηλούς τόνους στις νέες απαιτήσεις του Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου.

«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου. 

Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

«Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, M​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!» αναφέρουν με νόημα πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργισμένη αντίδραση του ΥΠΟΙΚ έρχεται μετά από τη σκλήρυνση της στάσης του Ταμείου, το οποίο προβάλλει νέες απαιτήσεις, οι οποίες κρίνονται ως παράλογες και εξαιρετικά ακραίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου