Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ας το βουλώσουμε, επιτέλους

Ας το βουλώσουμε, επιτέλους

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Περιμένοντας την απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τους 9 δημοσιογράφους και το ρόλο τους στο δημοψήφισμα, θυμόμαστε τη μαύρη-κατάμαυρη, εκείνη, εποχή για τη δημοσιογραφία
Τότε που χιλιάδες κόσμου (δείτε το βίντεο) έβγαινε από το μετρό του Συντάγματοςμε το σύνθημα «Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι». Τότε που το ΟΧΙ πήρε 61% ενώ η Μαρία Σαράφογλου προσπαθούσε να μας πείσει πως όλοι θέλουν το ΝΑΙ.


Ήταν μια εβδομάδα-όνειδος για τη δημοσιογραφία, η εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα. Λύσσαξαν, αγρίεψαν, κινδυνολόγησαν, απείλησαν, κούνησαν το δάχτυλο στο λαό. Η«βρώμικη» (εντελώς, όμως) δημοσιογραφία που δεν μπορούσε πλέον να κάνει ζωντανό ρεπορτάζ από τις... ουρές στα ΑΤΜ επειδή ο κόσμος τους έβριζε. 
Τώρα κάποιοι όπως ο Ανδρέας Πετρουλάκης στο Protagon επιχειρούν να αθωώσουν αυτούς τους συναδέλφους τους. Ας κάνει μία ερώτηση στο ΕΣΡ ο κ. Πετρουλάκης, ας ζητήσει να πληροφορηθεί πότε πριν το Συμβούλιο δέχτηκε τόσες πολλές καταγγελίες. Ποτέ, άλλοτε. Στο ΕΣΡ έφτασαν περισσότερες από χίλιες καταγγελίες μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, κάτι το πρωτοφανές. 
Οι εννιά δημοσιογράφοι (για να μην ξεχνιόμαστε) είναι οι Γιάννης Πρετεντέρης, Όλγα Τρέμη (πρόλαβε και παραιτήθηκε από την ΕΣΗΕΑ) και Μαρία Σαράφογλου από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε, Νίκος Κονιτόπουλος (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου) καιΔημήτρης Οικονόμου από τον ΣΚΑΪ.
Το δημοψήφισμα στάθηκε αποκαλυπτικό. Και από την ελληνική δημοσιογραφίααφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής. Είδαν όλοι πια ξεκάθαρα πως ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Ο κόσμος μίλησε στο Μετρό του Συντάγματος, δυστυχώς για όλους εμάς. Ας το βουλώσουμε, επιτέλους. 

1 σχόλιο:

  1. ...πιστευω οτι η μεγαλυτερη ντρπη που ενοιωσε τα τελευταια χρονια ο ελληνικος λαος ,και που εφερε στο χειλος του γκρεμου χιλιαδες κοσμο..νεους και γερους ..
    ειναι εκεινο το περιβοητο ΟΧΙ ..
    που μεσα σε λιγα λεπτα εγινε ενα καταπτυστο ΝΑΙ..
    και λυπαμαι που θα στεναχωρησω φιλους..
    αλλα αυτη η ρημαδα η αξιοπρεπεια δεν πουλιεται...
    ..προσωπικα δεν ανεχομαι να βλεπω ανθρωπους
    στο εσχατο σταδιο ταπεινωσης και εξευτελισμου...
    ειτε αυτο λεγεται Παντελιδης...ειτε Πρετεντερης...
    ειτε αστεγος στην οδο Σταδιου....Τ Ε Λ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή