Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΝΤ: 
Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

Την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους -παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις- ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με επιστολή της η Κριστίν Λαγκάρντ, μια κίνηση που σύμφωνα με τους Financial Times ανατρέπει τις «προσεκτικά ενορχηστρωμένες διαπραγματεύσεις» πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η εν λόγω επιστολή, την οποία έχει στην κατοχή της η βρετανική εφημερίδα, εστάλη σε 19 Ευρωπαίους υπουργούς χτες το βράδυ και τονίζει ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα για την εξεύρεση προληπτικών μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ έχουν αποβεί άκαρπες.

Έτσι, το ζήτημα του χρέους πρέπει να τεθεί ξανά στο τραπέζι και μάλιστα άμεσα. Διαφορετικά η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα κινδυνεύει, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πίτερ Σπίγκελ.

«Πιστεύουμε πως τα συγκεκριμένα μέτρα, η αναδιάρθρωση του χρέους και η χρηματοδότηση θα πρέπει τώρα να συζητηθούν ταυτόχρονα» έγραψε η κυρία Λαγκάρντ. «Για να στηρίξουμε την Ελλάδα με μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα να βασίζονται σε ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους διότι υποστηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα για την επίτευξή τους» σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου