ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ -ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΧΙ
Η επιλεκτική μνήμη ή "αλά κυβέρνηση" νομιμότητα του ΣτΕ
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
Για να δείτε με πόση υποκρισία αντιμετώπισε-ακύρωσε το ΣΤΕ τη συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων στην επιλογή των Διευθυντών/τριών - αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος από την πτώση της χούνταςκινήματος - διαβάστε τον παρακάτω νόμο:
ΝΟΜΟΣ 3841/2010 – ΦΕΚ 55/Α/6.4.2010 Άρθρο 4 (σημ. κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου
Οι παράγραφοι 2, 3, 4, 5 και 6 του άρθρου 15 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως είχαν αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 52 του ν. 3689/2008 (ΦΕΚ 164 Α'), αντικαθίστανται ως εξής:
«2. Το πολιτικό και διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το πολιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, τα πολιτικά και διοικητικά πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και τα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης διευθύνονται από τριμελές συμβούλιο.
3. Το συμβούλιο αποτελείται: α) για το πολιτικό και διοικητικό Εφετείο Αθηνών και το πολιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, από έναν πρόεδρο Εφετών ως πρόεδρο και δύο Εφέτες ως μέλη, β) για τα πολιτικά και διοικητικά Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, από έναν πρόεδρο Πρωτοδικών ως πρόεδρο και δύο Πρωτοδίκες ως μέλη, και γ) για τα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, από έναν Ειρηνοδίκη Α' τάξεως ως πρόεδρο και δύο Ειρηνοδίκες ως μέλη.
4. Ο πρόεδρος και τα μέλη των συμβουλίων και οι αναπληρωτές τους, εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία από τις Ολομέλειες των οικείων δικαστηρίων, οι οποίες συνέρχονται αυτοδικαίως για το σκοπό αυτόν ανά διετία την 11 η πρωινή ώρα του τρίτου Σαββάτου του μηνός Σεπτεμβρίου."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου