Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αν Μισέλ σκέφτεται φωναχτά…

Η Αν Μισέλ σκέφτεται φωναχτά…

Την αντίληψη του παλιού πολιτικού συστήματος ότι οι «ανεξάρτητες αρχές» είναι το μοντέρνο «παρακράτος» που εξυπηρετεί ιδιωτικά και κομματικά συμφέροντα μαρτυρά η απίθανη υπόθεση με την ομολογία της Αν Μισέλ Ασημακοπούλου ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλος της ΝΔ.

Παρά τις προσπάθειες να ανασκευαστεί η δήλωση, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ν. Παπαουλάκης είναι έκθετος νομικά και ηθικά. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εκτεθειμένη και πολιτικά καθώς δεν πρόκειται για μέλος μιας ασήμαντης ανεξάρτητης αρχής αλλά της ρυθμιστικής αρχής των τηλεπικοινωνιών. Τον άνθρωπο που πρωταγωνίστησε στο «μαύρο» της ΕΡΤ και την παράδοση εθνικού πλούτου στο μονοπώλιο της Digea.


Eίναι και μια ανεπανάληπτη πολιτική γκάφα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι ο Παπαουλάκης και τον έχει στοχοποιήσει από καιρό. Η δημόσια ομολογία ότι εξυπηρετεί το συμφέροντα της ΝΔ ήταν η απόδειξη που έλειπε για να ξεκινήσει η θεσμική του αποδόμηση, απολύτως αιτιολογημένη.

Οι ανεξάρτητες αρχές λειτούργησαν μέχρι σήμερα σε απόλυτη ταύτιση με τους κομματικούς πυρήνες και «σημάδευαν την τράπουλα» στους τομείς που ρύθμιζαν. Ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, μετά το 2015 άρχισαν να υπονομεύουν την κυβέρνηση ενώ τα κόμματα εξουσίας ενοχλούνται από τις συνθέσεις που προκύπτουν με τον τρέχοντα κοινοβουλευτικό συσχετισμό με αποκορύφωμα την άρνησή της ΝΔ, επί ένα χρόνο, να συναινέσει σε εκλογή ΕΣΡ.

Η τομεάρχης της ΝΔ σκέφτηκε – πάλι - φωναχτά και αποκάλυψε την αντίληψη πως το κράτος είναι προέκταση, αν όχι ιδιοκτησία, μιας πολιτικής ελίτ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου