Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ν. Φίλης: Δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πολιτικές και το έργο, όχι ο βούρκος

Ν. Φίλης: Δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πολιτικές και το έργο, όχι ο βούρκος

«Πρόγευση για τον προεκλογικό αγώνα του Μητσοτάκη ήταν η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, δηλαδή με ύβρεις, συκοφαντίες, αμφισβήτηση του ηθικού πλεονεκτήματος που έχει η Αριστερά και όσο κι αν φωνάζει η Δεξιά δεν πρόκειται να το χάσει. Γι' αυτό είπε πολλές φορές την λέξη «ψεύτης», προσπάθησε να μας μπλέξει ότι έχουμε σχέση με τη διαπλοκή. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προβάλει έναν πειστικό, εναλλακτικό προγραμματικό λόγο. Προσπαθεί να δημιουργήσει μία εικόνα βούρκου στην πολιτική ζωή της χώρας, από την οποία εμείς πρέπει να πάρουμε πολλές αποστάσεις, από αυτήν την αντιπαράθεση που δεν είναι πολιτική αλλά κραυγές, βρισιές, συκοφαντίες, με την δύναμη των επιχειρημάτων και της πολιτικής», υπογράμμισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. 

«Αυτή είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, που φάνηκε και χτες στη Βουλή. Δεν έχουμε λόγια, έχουμε έργο, που αφορά και την οικονομία και τους θεσμούς και την πολιτική ζωή του τόπου γενικότερα. Αυτό το έργο δεν μπορεί να αμφισβητήσει ο Μητσοτάκης, έχει χάσει και τα διεθνή ερείσματά του και τον έχει πιάσει εκνευρισμός, προσπαθεί λοιπόν να δημιουργήσει εικόνα βούρκου για την πολιτική ζωή της χώρας. Θα χάσει ο ίδιος, αλλά μας ενδιαφέρει ότι θα χάσει η πολιτική ζωή συνολικά. Όταν βγαίνει με θρασύτητα και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της διαπλοκής, προφανώς ξέρει ότι είναι ψέμα, αλλά λέει «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ξέρουμε όλοι μας ότι όποια πέτρα διαπλοκής κι αν σηκώσεις, από κάτω είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Να θυμίσω την ιστορία της Siemens; Την Novartis με τον διευθύνοντα σύμβουλο; Την ρύθμιση των δανείων στην Τράπεζα Κρήτης; Είναι πάρα πολλά. Πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης θυμίζει το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι «η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη της πολιτικής του, της πρότασής του για το μέλλον την κοινωνίας μας. Η αίσθησή μου είναι ότι θα κερδίσουμε ως πολιτικό κόμμα και στις εκλογές, εάν επιμείνουμε αυτή τη δύναμη της πολιτικής να την μεταφράζουμε σε αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη. Εκεί θα χάσει κατά κράτος η ΝΔ».

«Η ΝΔ είχε ποντάρει στην καταστροφή και δεν της βγαίνει», συνέχισε, θυμίζοντας ότι «οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κόψει 12 φορές τις συντάξεις, το να εμφανίζονται σήμερα ότι υποστηρίζουν την μη περικοπή είναι εντελώς υποκριτικό, είναι φαρισαϊσμός. Κόπηκαν 12 φορές συντάξεις περίπου στο 50%. Τώρα που βλέπουν ότι μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση και αξιοποιώντας τα νέα θεμελιώδη οικονομικά της ελληνικής οικονομίας η κυβέρνηση μπορεί να επιδιώξει και να πετύχει να μην περικοπούν κατά 18% όσες συντάξεις είναι να περικοπούν, βγαίνει η ΝΔ και κάνει αυτή την υποκριτική πρόταση για νομοθετική ρύθμιση. Η κυβέρνηση ξέρει να διαπραγματεύεται και από ότι φαίνεται να κερδίζει επ' εφελεία των Ελλήνων πολιτών, θα φέρει την δική της ρύθμιση όταν το κρίνει σκόπιμο. Θα φανεί σύντομα, εντός του χρόνου, εάν θα πετύχει το να μην κοπούν άλλο οι συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου