Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Εμφύλιος ξανά

Εμφύλιος ξανά
Κατερίνα Μενεγάτου

 
Aπό τον κομμουνιστή Ανδρέα Παπανδρέου που ήθελε να έρθει στην εξουσία για να μας πάρει τις περιουσίες και ήταν σε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με την ΕΣΣΔ, στον συμμορίτη , εξτρεμιστή Αλέξη Τσίπρα που έχει σκοπό να κάνει προλετάριους τους Έλληνες.
Το 1981, δεν φαντάζει μακρινό και ας πέρασαν τριανταεφτά χρόνια.
Το πολιτικό ρεύμα, τότε, προέτασσε την πολιτική αλλαγή μετά από τριάντα χρόνια στις κυβερνήσεις της χώρας τη Δεξιά  ή σε συμμαχία με την ξενόφερτη μοναρχία, με απόπειρες δικτατορίας, από τις οποίες μία επέτυχε και έβαλε τη χώρα στο γύψο για εφτά χρόνια.
Στα μεταπολεμικά χρόνια όταν διαφαινόταν αλλαγή προς προοδευτική κατεύθυνση στον πολιτικό χάρτη της χώρας, το κραταιό πολιτικό σύστημα της  Δεξιάς, είχε έτοιμη τη μηχανή της προπαγάνδας για να εκφοβίσει, εκβιάσει, παντί το τρόπω να ανασχέσει αυτό το δρόμο. Τόσα χρόνια στο τιμόνι της διακυβέρνησης της Eλλάδας η Δεξιά είχε εγκαθιδρύσει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να εξασφαλίζει τις πολιτικές της νίκες.
Τη δεύτερη φορά που η Δεξιά δεν τα κατάφερε, ήταν το 2015, όπου και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις έχασε από το αντίπαλο πολιτικό κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ ( εκλογές Ιανουαρίου, δημοψήφισμα, εκλογές Σεπτεμβρίου). Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε ο βολονταρισμός και οι αυταπάτες που διακατείχαν το ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετούς τομείς, καθώς δεν κατάφερε να ανατρέψει τα μνημόνια και εξαναγκάστηκε να υπογράψει το τρίτο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και η νίκη του στις εκλογές δεν αποτέλεσε τη σπίθα, όπως πίστεψε, για να συγκροτηθεί μέτωπο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου κατά της λιτότητας, ο ελληνικός λαός διά της ψήφου του, δεν επέτρεψε την επανάκτηση της εξουσίας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κατείχαν το Know-how της διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Η χρεοκοπία της χώρας είχε πρόσφατους ηθικούς αυτουργούς τα δύο αυτά κόμματα, τα οποία αποφάσισε η ελληνική κοινωνία να τιμωρήσει, στερώντας τους την εξουσία.
Η οικονομική κατρακύλα της χώρας, ανέδειξε τα οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν επί χρόνια το κράτος, αποκάλυψε σωρεία σκανδάλων με κόστος δισεκατομμυρίων για το λαό και φώτισε παθογένειες που συντηρούνταν για δεκαετίες.
Ο ελληνικός λαός μετά από δεκαετίες που ψήφιζε εναλλάξ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν έγινε, το 2015, δια μιας αριστερός. Εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση σε ένα άπειρο μεν στην άσκηση εξουσίας πολιτικό κόμμα, άφθαρτο δε, που παρά το γεγονός ότι δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες του για άμεσο απεγκλωβισμό από τα μνημόνια, του έδινε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν  στο κράτος και στην κοινωνία πολιτικές που έστειλαν τη χώρα στον γκρεμό.
Η ελπίδα αυτή παραμένει ζωντανή και σήμερα, παρά τα λάθη, τις ατολμίες, τις σοβαρές καθυστερήσεις σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν και τη μονοδιάστατη επικέντρωση σε θέματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία.
Με την ελπίδα αυτή, τα έχουν βάλει  οι  πραίτορες του παλαιού πολιτικού συστήματος. Και όσο δεν βρίσκουν οικονομικό σκάνδαλο και συμπεριφορές που να προσομοιάζουν με τις δικές τους από την παρούσα κυβέρνηση σκυλιάζουν από το κακό τους. Μεταχειρίζονται κάθε μέσο, χωρίς καμία ηθική αναστολή, πρακτική που τους ανεδείκνυε στην κυβέρνηση μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Διασπορά fake news (ψευδείς ειδήσεις), διαστρέβλωση γεγονότων από ΜΜΕ που έχουν λόγους συμφέροντος να υπερασπίζονται το παλαιό και σάπιο πολιτικό σύστημα, για να γλιτώσουν από αμαρτίες του παρελθόντος και να έχουν ανοιχτό το δρόμο για νέες μπίζνες με χρήμα που δεν κοπίασαν για να αποκτήσουν. Είναι τα ΜΜΕ που  εξαιρούν, κυρίως, τα τελευταία χρόνια, τον εαυτό τους από κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δυστυχώς, χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας (ΕΣΗΕΑ,ΕΣΡ)  να τους βάλει στη θέση τους, ή να τους αποδώσει ευθύνες για τα πεπραγμένα τους.
Το οπλοστάσιο έχει και άλλα πυρά που προστίθενται αυτοστιγμεί για να φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, όπως η  διαβολή χαρακτήρων, η κατασυκοφάντηση της χώρας στο εξωτερικό, ο εκφοβισμός ψηφοφόρων από την πλευρά της ΝΔ, ότι όταν θα έλθει στην εξουσία θα εκδιωχτούν όσοι έχουν διαφορετική πολιτική ιδεολογία από τη δική της και πολλά άλλα φοβερά και θλιβερά που παραπέμπουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.
Στη νοοτροπία που ανδρώθηκαν και χρωστούν την πολιτική τους κυριαρχία επί σειρά ετών, επιχειρούν να στήσουν και πάλι την πολεμική τους εναντίον της κυβέρνησης, τα κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες τον τόπο με προεξάρχων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιδιώκουν να ξαναζωντανέψουν το μίσος, τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων, εξαιτίας των διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων τους.
Το μένος κατά της κυβέρνησης θυμίζει εικόνες εμφυλίου πολέμου, μίας ταραγμένης περιόδου που έφερε βαθιά τραύματα στον τόπο. Όποιος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση είναι φιλοκυβερνητικός που δεν θέλει να εκδηλώσει την πολιτική του ταυτότητα, μόνο όποιος τη μισεί καθ'ολοκληρία δεν πράττει θανάσιμο αδίκημα κατά της πατρίδας. Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει!
Και πώς να μη φτάναμε δηλαδή, όταν η χώρα ποτέ δεν λυτρώθηκε από το κακό παρελθόν της. Όταν αντί απόδοση ευθυνών και απαξίωσης πολιτικών προσώπων και των συνοδοιπόρων τους σε θέσεις κλειδιά του κράτους που έβλαψαν σε ανυπέρθετο βαθμό τη χώρα, τους απονεμήθηκαν τίτλοι και τιμές και τους δόθηκαν ευκαιρίες να αφήσουν τα χνάρια τους σε νευραλγικούς τομείς της μεταπολεμικής Ελλάδας μέχρι τις μέρες μας και για πολλά χρόνια ακόμα.
Συνθήκη που εκμεταλλεύεται στο έπακρο η αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως για να δρέψει καρπούς-ψήφους απαραίτητους για να γίνει κυβέρνηση.
Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει  στην κοινωνία η Δεξιά παράταξη, δεν σκέφτεται, ότι αυτή τη φορά, μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, γιατί οι μνήμες από την πολιτική δράση της στον τόπο εξακολουθούν να είναι ζωντανές και κάθε άλλο παρά τιμητικές είναι στην ιστορία της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου