Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Επισημάνσεις

Επισημάνσεις 

Τσέκερης Άγγελος
Πολύ ωραίο ήταν το ασφαλιστικό που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Όσοι δουλεύουν κανονικά θα πληρώνουν κρατήσεις σε κάτι τύπους σαν αυτούς της Energa. Στο τέλος του βίου τους, αν τους βρουν, θα πάρουν και σύνταξη.

Όσοι αντιμετωπίσουν μεγάλα διαστήματα ανεργίας ή δεν παίρνουν πολλά λεφτά, στο τέλος του εργασιακού τους βίου θα πηγαίνουν για ανακύκλωση.

Είναι εμφανής η διαφορά από το σύστημα του Πινοσέτ που τους πέταγε από τα αεροπλάνα τσιμεντωμένους στη θάλασσα.


Μια άλλη ριζοσπαστική πρόταση είναι να προσλαμβάνουν τα σχολεία όποιον καθηγητή θέλουν και να καθορίζουν μόνα τους το πρόγραμμα σπουδών.

Είναι ένα σύστημα που εφαρμόζεται με επιτυχία στην υποσαχάρια Αφρική από τις διάφορες ιεραποστολές.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημά του όμως είναι ότι κλείνει τον δρόμο στο ρουσφέτι και στα άθλια δίκτυα πελατειακών σχέσεων.

Λογικό. Ποιος δεν θέλει να μορφώνει τα παιδιά του η πολιτική πελατεία του τοπικού βουλευτή κ. Τραμπούκογλου;

Και της Θεοκτίστης Χριστιανοθεούσου - Μακεδονομάχου.

Επιπλέον, προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα της καταβολής διδάκτρων, που σήμερα απολαμβάνουν μόνο όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά.

Αν οι γονείς είναι φτωχοί, η χρηματοδότηση των σχολείων θα γίνεται από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά παιδικής εργασίας.

Αυτό είναι καλό γιατί θα προσελκύσει επενδυτές στη χώρα. Σήμερα μας τους παίρνει όλους η Ινδία.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι είναι υπέρ των συλλογικών συμβάσεων, αρκεί να μην οδηγούν σε αυξήσεις μισθών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ προτιμότερες οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, όπου υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συναντίληψη μεταξύ εργοδότη και εργοδοτικού σωματείου.

Όμως η πιο ριζοσπαστική εξαγγελία στη ΔΕΘ ήταν ότι θα μειωθεί 30% ο ΕΝΦΙΑ και μετά θα μεταφερθεί στους δήμους, για να τον αυξήσουν εκείνοι.

Το σχέδιο είναι κάθε δήμος να εισπράττει τον ΕΝΦΙΑ της περιοχής του και να δημιουργεί έναν κουμπαρά, που θα τον χρησιμοποιεί για δημοτικά έργα στο τέλος του εργασιακού του βίου.

Ώστε να δοθεί αναπτυξιακή δυνατότητα στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα, αντί να πηγαίνουν τα λεφτά στο κρατικοδίαιτο Αιγάλεω.

Και αν δεν του αρέσει του Αιγάλεω, ας αυξήσει τον δικό του ΕΝΦΙΑ. Γιατί δηλαδή να πληρώνουν ψηλό ΕΝΦΙΑ μόνο οι πλούσιοι;

Την εξαγγελία του συστήματος fast track επενδύσεων δεν την σχολιάζουμε καν. Ακόμα το καμαρώνουμε το στέγαστρο Καλατράβα.

Και το Σπίτι της Ξιφασκίας και του Μπέιζμπολ στο ρέμα του Μαχαιροβγάλτη.

Ακραία διχαστικός λόγος από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, χαρακτήρισε αβάσιμα κάποια σημεία του πορίσματος Συνολάκη.

Αν είναι να μεροληπτεί έτσι απροκάλυπτα το Αστεροσκοπείο, καλύτερα να το συγχωνεύσουμε και με το ΑΠΕ.

Πρώτη φορά τον ακούμε τον Σέρτζιο Πανούντσιο, εμείς τον μόνο με Σέρτζιο που ξέρουμε είναι ο Σέρτζιο Πιντσιόρλα.

Η αλήθεια είναι ότι τους έθιξε ο παραλληλισμός με τον Σέρτζιο Πανούντσιο, αλλά με τα θεσμικά μέτρα κατά της Αριστεράς που εισηγείται ο Βορίδης δεν είδαμε να στραβώνει κανένας στη Ν.Δ.

Δικαιωμένος δήλωσε ο Βρούτσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τον οποίο καθήλωσε στα 586 ευρώ μετά από σκληρή διαπραγμάτευση 20 λεπτών με την τρόικα.

Είναι δικαιωμένος γιατί η αύξηση του κατώτατου μισθού έγινε με τη χρήση ενός νόμου που είχε περάσει ο ίδιος, προκειμένου να υπάρχει παράθυρο για την περαιτέρω μείωσή του.

Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και κωλοτούμπα, αν ο όρος δεν ήταν πολιτικά φορτισμένος.

Βλακείες λέει ο Μπούλμαν για σύγκλιση των σοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μέλλον της προοδευτικής Ευρώπης βρίσκεται στη σύγκλιση Φώφης - Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου