Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Το παρακράτος ανέλαβε δράση

Το παρακράτος ανέλαβε δράση

 EUROKINISSI/ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Από την Παρασκευή που ολοκληρώθηκε η συνταγματική μεταρρύθμιση στην ΠΓΔΜ και η σκυτάλη για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών πέρασε στην Ελλάδα, ξεκίνησε μια πρωτοφανής επιχείρηση εκφοβισμού και εκβιασμού βουλευτών με στόχο να μην ψηφίσουν τη συμφωνία, όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή. Οπως αποκαλύφθηκε, πίσω από αυτή την επιχείρηση ήταν στελέχη της Ν.Δ. στα οποία ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Κυρανάκης, έδωσε πλήρη κάλυψη.


Μετά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση και την εκδήλωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνησή του, ξεκίνησε νέος γύρος πολυποίκιλων επιθέσεων εναντίον εκείνων των βουλευτών από άλλα κόμματα οι οποίοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ή έχουν δηλώσει πως θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Η στοχοποίηση των Δανέλλη, Κουντουρά, Παπακώστα, Ζουράρι, Παπαχριστόπουλου και Κόκκαλη είναι το ελάχιστο. Οι ύβρεις, οι χυδαιότητες και οι εξευτελιστικές αναφορές στο πρόσωπό τους είναι ο κανόνας στο μεγαλύτερο μέρος του αντιπολιτευτικού Τύπου που στηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα χειρότερα όμως γίνονται στο παρασκήνιο. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας κάνουν λόγο για χιλιάδες ανώνυμες απειλές σε βάρος πολλών από τους προαναφερόμενους βουλευτές. Πολλές από αυτές αφορούν ευθέως και τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα ορισμένων από αυτούς. Ο εισαγγελέας έχει λάβει γνώση των απειλών.

Ολα αυτά δεν παραπέμπουν σε ευνομούμενη πολιτεία όπου η πολιτική αντιπαράθεση κινείται στο δημοκρατικό πλαίσιο. Ολα αυτά συνιστούν παραβίαση των αρχών λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και παραπέμπουν σε δράση παρακρατικών μηχανισμών.

Είναι υπερβολή να ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο; Καθόλου. Όταν επώνυμος αρθρογράφος μεγάλης εφημερίδας καταφεύγει σε χυδαία γλώσσα πεζοδρομίου για να επιτεθεί στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ψηφοφορία εμπιστοσύνης στα σούργελα», τότε τα κατακάθια της κοινωνίας έρχονται στην επιφάνεια.

Και όταν ο ίδιος αρθρογράφος γράφει για το κεφάλι του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «δεν ξέρω αν το χρειάζεται», αυτό μπορεί να θεωρηθεί πρόσκληση στον υπόκοσμο που αποκτά πολιτική υπόσταση και διεκδικεί ρόλο. Ολα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είχαν αποδοκιμάσει τις απειλές και τους εκβιασμούς. Τα επικρότησαν όμως με τη δημόσια σιωπή τους. Η ευθύνη είναι απόλυτα δική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου