Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Παραδοχή Πάγκαλου ότι η σημερινή «δημοκρατία» μας είναι κατοχική!

Παραδοχή Πάγκαλου ότι η σημερινή «δημοκρατία» μας είναι κατοχική!

Παραδοχή Πάγκαλου ότι η σημερινή «δημοκρατία» μας είναι κατοχική!Πρέπει να τα έχει «παίξει» εντελώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Για παράδειγμα, με αφορμή το γιαούρτωμά του στα Καλύβια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, εν κατακλείδι, αναφέρει: «Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί».
Στην κυριολεξία δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν διαβάσαμε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέκρινε τη σημερινή ελληνική δημοκρατία με την… περιβόητη γερμανική Δημοκρατία της Βαϊμάρης, κατά την περίοδο του μεσοπολέμου (1919-1933). Η δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν αποτέλεσμα της γερμανικής ήττας στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τραγική κατάληξη αυτής της αδύναμης δημοκρατίας είναι γνωστή. Ένας πληγωμένος λαός, διαλυμένος οικονομικά, και ενοχοποιημένος για έναν παγκόσμιο πόλεμο, προσπάθησε να σταθεί στα πόδια του. Σοσιαλδημοκρατικές και συντηρητικές κυβερνήσεις εναλλάσσονταν μέσα σε ένα σκηνικό διαφθοράς, αλλά και επίπλαστης ευημερίας χάρη στην εξωτερική οικονομική βοήθεια. Μέχρι το κραχ της Γουώλ Στρητ το 1929, που οδήγησε την εξαρτημένη από εξωτερικά δάνεια οικονομία στην κατάρρευση. Η ανεργία, η βία και η διαφθορά διέλυσαν την αναιμική δημοκρατία. Οδήγησαν στην έξαρση του εθνικισµού, στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία..
Η δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν στην πραγματικότητα μια κατοχική δημοκρατία, που φρόντισε να εξαθλιώσει και να ταπεινώσει τον γερμανικό λαό, ο οποίος απελπισμένος στράφηκε στον εθνικοσοσιαλισμό! Να υποθέσουμε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραδέχεται, εμμέσως, ότι η σημερινή δημοκρατία μας είναι επίσης «κατοχική», με ανάξιους και αδύναμους πολιτικούς, που υπηρετούν σαν σκυλάκια τα ξένα συμφέροντα; 
Αν ναι, τότε ο κύριος Πάγκαλος θα έπρεπε να κάνει πρωτίστως αυτοκριτική και κριτική στους ομοίους του, οι οποίοι -σαν τους πολιτικούς της δημοκρατίας της Βαϊμάρης- είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και για όσα πρόκειται να συμβούν!
Εσείς κύριε Πάγκαλε και οι όμοιοι σας ανοίγετε το δρόμο στο φασισμό και στο ναζισμό! Όχι ο λαός!
Επιτέλους κύριε Πάγκαλε! 
Ή σιωπήστε ή παραιτηθείτε! Η αλαζονεία και η αμετροέπειά σας απειλούν τη δημοκρατία, όχι οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο ούτε εσάς, ούτε την κατοχική και ξενόδουλη κυβέρνηση που υπηρετείτε!
Στέφανος Μυτιληναίος

http://www.tsantiri.gr/stephanos-mytilineos/paradochi-pagkalou-oti-i-simerini-dimokratia-mas-ine-katochiki.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου