Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός χρειάζεται Γιατρό, όχι Δημοψήφισμα


Ο πρωθυπουργός χρειάζεται Γιατρό, όχι Δημοψήφισμα

Δεν θα γίνει δημοψήφισμα, παρά μόνο «της μουρλής»
Η κυβέρνηση αφού γκρέμισε εργατικές κλαδικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, κατέστρεψε οικογένειες, μείωσε μισθούς, συντάξεις, έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, χαρατσώνει με αλλεπάλληλους φόρους την πλειοψηφία του κόσμου με αντάλλαγμα μια αυριανή Νέα Ελλάδα της πράσινης ανάπτυξης. Μια κυβέρνηση που δεν απολογήθηκε ποτέ για αδυναμίες, λάθη, διαχρονικές εγκληματικές δοσοληψίες ημετέρων ενός πελατειακού κράτους…
Έρχεται τώρα να προστεθεί –μετά από δύο χρόνια συνεχών εκβιασμών- ακόμα ένας, αυτή τη φορά ποιο κυνικός από ποτέ: Να μελετήσει ο πληθυσμός (Δηλαδή η αφεντιά μου, ο Μήτσος, η Κατίνα κι ο Μπάμπης ο γαλατάς), τη νέα Δανειακή Σύμβαση σε οικονομικό τμήμα ενός εκ των πανεπιστημίων της χώρας (τρέμε Κρούγκμαν!) και εκ των υστέρων… δημοκρατικά να αποφανθεί για το «κούρεμα κατά 50% των ομολόγων και τις μακροοικονομικές τους συνέπειες και προοπτικές».

 

Ο πρωθυπουργός (χρειάζεται γιατρό) δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, σπέρνοντας τον φόβο σε μια απελπισμένη, εγκλωβισμένη και ηθικά καταρρακωμένη κοινωνία ανάγοντάς την σε συνένοχο για νομιμοποίηση νέων σκληρών μέτρων εις βάρος της, εκβιάζοντάς την να «λάβουμε από κοινού» αποφάσεις νέων φόρων, απολύσεων, ελαστικής εργασίας, επενδυτικής στασιμότητας, ύφεσης και άλλων νέων επώδυνων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός, χτες, κατά τη διάρκεια της «δραματικής» του ομιλίας έδινε την εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή θα ζητήσει επειγόντως ιατρική επέμβαση, κι αντί αυτής, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ζήτησε… δημοψήφισμα, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται το αίτημά του να υλοποιηθεί.
Ο κ. Παπούλιας εάν διαθέτει στοιχειώδη για την περίσταση ευθιξία, πρέπει να παραιτηθεί ή, να πάρει τις όποιες πρωτοβουλίες και να κηρυχτούν επειγόντως βουλευτικές εκλογές.

Το έχω ξαναπεί. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για όλους.

1 σχόλιο:

  1. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει γιατρός που να γιατρέψει τον Νέρωνα!...Πλην Φωτιάς η οποία θα τον επαναφέρει" στα λογικά" του όταν και αν καταλάβει ότι η καιγόμενη βάτος θα κάψει και τον ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή