Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ρίξουμε

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ρίξουμε
 

Το μνημονιακό κατεστημένο οδηγείται σε αποσύνθεση. Το ΛΑΟΣ, βλέποντας τα ποσοστά του να πέφτουν στις δημοσκοπήσεις, αποχώρησε από την κυβέρνηση. Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ διευρύνεται, με βουλευτές του να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Η Ν.Δ. φοβάται ότι το ντόμινο θα επεκταθεί και σ' αυτήν. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι "δοκιμάζεται η αντοχή της κυβέρνησης" και επαναφέρει το εκβιαστικό δίλημμα περί χρεωκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ.
Η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι επισυμβαίνει η δική της χρεωκοπία, ότι έχουν ξεπεραστεί και οι δικές της αντοχές. Τρόικα και κυβέρνηση επιχειρούν να επιβάλουν στην κοινωνία μέτρα εξαθλίωσης, αν και ομολογείται ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Είναι χαρακτηριστικές οι προχθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Ελλάδα του 2020 θα έχει χρέος 136% του ΑΕΠ, έναντι 120% που έχει ως στόχο το Μνημόνιο μετά το PSI. Ξανά θυσίες χωρίς αντίκρισμα! Ξανά ναρκοθετημένο παρόν και υποθηκευμένο μέλλον!

 

Με το μαστίγιο της "χρεωκοπίας" όχι μόνο δεν μπορεί να κυβερνάται η χώρα, αλλά δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια. Ούτε στο Eurogroup πιστεύουν ότι η χώρα μας έχει κυβέρνηση σταθερή και με δημοκρατική νομιμοποίηση. Προχθές οι ομόλογοί του αντιμετώπιζαν τον κ. Βενιζέλο ως εκπρόσωπο κόμματος του 8% και του ζητούσαν τις υπογραφές ακόμη και των κομμάτων της αριστεράς, προβλέποντας το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να έχει σαρωθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα.

Η πολιτική χρεωκοπία του μνημονιακού συστήματος προσλαμβάνει απειλητικές διαστάσεις για τη δημοκρατία, αφήνει τη χώρα ανυπεράσπιστη διεθνώς και ενεργοποιεί ακόμη μεγαλύτερους εκβιασμούς από τους κυρίαρχους ευρωπαϊκούς κύκλους.
Μοναδικό αντίβαρο στην προϊούσα πολιτική - ηθική αποσύνθεση και την οικονομική καταβύθιση είναι να μιλήσει ο λαός. Εκλογές τώρα! Η τελευταία προσφορά των βουλευτών είναι να μην ψηφίσουν τα μέτρα και να προκηρυχθούν εκλογές.
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα, από το οποίο τόσο προκλητικά απέχει η μνημονιακή πλειοψηφία της Βουλής. Όσοι μεθοδεύουν παράταση της θητείας Παπαδήμου, θα εκπλαγούν οδυνηρά. Η κρίση πρέπει να βρει δημοκρατική διέξοδο. Διαφορετικά θα προσλαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις και μορφές, με απροσδιόριστη έκβαση.
Το καταρρέον πολιτικό σύστημα κρέμεται από μια κλωστή. Ποντάρει στον φόβο των πολιτών. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ρίξουμε! Εκλογές τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου