Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

BURN MOTHERFUCKER, BURN


BURN MOTHERFUCKER, BURN

 

burning_by_alesfuck-d31jkz3Πολύ συζητήθηκαν τα καμένα κτίρια του Τσίλερ και πολλά δάκρυα χύθηκαν από υποκριτικές κατίνες και “πολιτισμένους” κυριλέδες. Λες και ήξεραν κι από χθες ποιος είναι ο Τσίλερ ή ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική της πόλης. Λες και φώναξαν ποτέ, για την οικοπεδοποίηση της Αθήνας, για την άτακτη αστικοποίησή της, για τα αυθαίρετα, για την έλλειψη χώρων  πρασίνου, για την υποβάθμιση περιοχών εσκεμμένα, ώστε να κάνουν χρυσές δουλειές οι μεσιτικές εταιρείες.
Ήταν αυτοί που κατάπιναν αμάσητους τους γελοίους ισχυρισμούς, ότι οι μετανάστες ή οι άστεγοι αποτελούν “εστίες μόλυνσης” και “υγειονομικές βόμβες”.

 

Πόσα κτίρια ανήκουν στο Δημόσιο και μένουν ανεκμετάλλευτα. Άλλα πόσα βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και δεν αξιοποιούνται. Ορισμένα εξ’ αυτών, είναι κτίρια αντίστοιχα με τα νεοκλασικά για τα οποία χύνουν δάκρυα και ανάβουν ρεσώ οι “ευαίσθητοι” πολίτες. Πόσα οικοδομικά τετράγωνα απαξιώνονται μέχρι να βρεθεί κάποιος “ευεργέτης” που τα γκρεμίζει για να χτίσει πολυκατοικίες.

Αυτοί που διαμαρτύρονται λοιπόν σήμερα για τα καμένα κτίρια (και βέβαια κρίμα οι καταστηματάρχες που πήραν δάνεια για να χτίσουν μια επιχείρηση) μάλλον δεν ήταν την προηγούμενη μέρα στον δρόμο για να φωνάξουν για το κάψιμο εκατομμυρίων ζωών στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης το οικονομικού Άουσβιτς.
Γι’ αυτούς, οι μόνες έννοιες που αντιλαμβάνονται είναι η “επιχειρηματικότητα” και όσα βλέπουν τα μάτια τους κυρίως μέσα από το γυαλί. Τα κτίρια που καίγονται μεταδίδονται σε live σύνδεση. Οι καμένες ζωές δεν αποτελούν είδηση.

ΥΓ. Το Γκάζι πριν χρόνια ήταν κακόφημη περιοχή όπου κατοικούσαν εργάτες και Πομάκοι, σήμερα είναι διασκεδασούπολη. Το Ψυρρή ακόμη πιο πριν, ήταν υποβαθμισμένη περιοχή με πορνεία και καταγώγια και μετατράπηκε σε δήθεν εναλλακτικό στέκι. Ο Άγιος Παντελεήμονας σήμερα αποτελεί περιοχή με υψηλή εγκληματικότητα και μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Στοίχημα ότι σε λίγα χρόνια θα βρίσκεται μέσα στις must επιλογές για ποτό; Και όλα αυτά χωρίς φωτιές…

ΥΓ2. Και η Βουλή νεοκλασικό θεωρείται…αλλά θέλετε “να καεί το μπουρδέλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου