Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: "Τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων πήγαν στους τραπεζίτες της Γερμανίας της Γαλλίας της Ελλάδας"

Τσίπρας: "Τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων πήγαν στους τραπεζίτες της Γερμανίας της Γαλλίας της Ελλάδας"


tsipras_dielinke.jpg
Στο μνημείο της Ρόζας Λούξεμπουργκ παρευρέθηκε χθες στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη γερμανική πρωτεύουσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον Οσκαρ Λαφοντέν και την Σάρα Βάγκενκνεχτ, ηγετικό στέλεχος του Die Linke και την νεαρή συμπρόεδρο του κόμματος Κάτια Κίπινγκ.στο περιθώριο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας αυτοπροσδιορίστηκε "αριστερός πολίτης της Ευρώπης από την Ελλάδα" και αναφέρθηκε στην ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών ως χρέος της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων πήγαν στις τσέπες τραπεζιτών της Γερμανίας της Γαλλίας της Ελλάδας" και σημείωσε ότι η καταστροφική πολιτική λιτότητας με την ύφεση που προκαλεί θα καταστρέψει και χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία."

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ ο Αλεξής Τσίπρας έκανε λόγο για "αβλεψία-αντίδωρο" από την Ευρωπαϊκή ηγεσία απέναντι προς την πολιτική ηγεσία που χρησιμοποιείται ως "εργαλείο χειραγώγησης" ταυτόχρονα και αναφέρθηκε παράλληλα στο σκάνδαλο Siemens λαθώς και σε λίστα Ελλήνων καταθετών στις γερμανικές τράπεζες που παραμένει κρυφή.

"Να λοιπόν γιατί ποτέ η Ελληνική πλευρά δε διαπραγματεύτηκε στα σοβαρά τους όρους και τους στόχους του μνημονίου. Απλά επικύρωνε αποφάσεις", σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να στηρίξει τον ελληνικό λαο για την μεγάλη πολιτική αλλαγή, αλλαγή που θα αποτελέσει την σπίθα για τη μεγάλη ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου