Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η πεζοδρόμηση τελικά ποτέ δεν μας άξιζε…

Η πεζοδρόμηση τελικά ποτέ δεν μας άξιζε…

Γιώργος Κουρτίδης
Ο αγωνιζόμενος αυτοκινούμενος στόλος των ελεύθερων αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και το Παν-μηχανοκίνητο μέτωπο μετά από τον πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στα δίποδα ανθρώπινα τερατουργήματα κωδικής ονομασίας «Πε.ζος» κατάφεραν και ξανά κατέλαβαν το χώρο που τους ανήκει. Η Αγία Σοφίας μετά από μια αστεία περιπέτεια χρόνων περνάει και πάλι στις ρόδες μας. Η αιφνιδιαστική απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης για πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας δεν άντεξε στους δίκαιους αγώνες διπλοπαρκαρίσματος και παράνομης στάθμευσης.. Νενικήκαμεν κύριοι. Η παράνομη και δίχως λογική κατάληψη του Δρόμου της Αγίας Σοφίας από τους Πεζούς, τα παγκάκια και τα δέντρα θεωρήθηκε προκλητική, για όλα τα αυτοκινούμενα οχήματα της πόλης. Οι αντιδράσεις ήταν μαζικές, σφοδρές και γενικευμένες ρίχνοντας μια γκαζιά στο πεζικό κατεστημένο.

Σύντροφοι, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Με την αμέριστη βοήθεια του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας που άκουσε το πρόβλημα μας και συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αγώνα μας, η μάχη κερδήθηκε. Η Αγία Σοφίας πότε δεν ήτανε Πεζόδρομος.. Ο Δρόμος πλέον είναι ανοιχτός..
Για αυτό λοιπόν σας καλούμε όλους αυτό το Σάββατο να γιορτάσουμε μαζί την μέρα «αγκαλιά με το αυτοκίνητο» . Ελάτε και εσείς να διπλοπαρκάρετε στον δρόμο της Αγίας Σοφίας. Πάνω στο πεζοδρόμιο, στην διάβαση, μέσα στα παρτέρια και όπου αλλού τραβάει η μηχανοκίνητη όρεξη σας. Η χουντική συμπεριφορά των πεζών ανθρώπων τελικά δεν πέρασε. Ελάτε και εσείς στην Αγία Σοφίας για να την μετατρέψουμε σε ένα απέραντο χώρο παρκινγκ. Φέρτε μαζί σας και τις κόρνες σας. Φέρτε τις χαλασμένες σας εξατμίσεις. Το μεσημέρι θα ακολουθήσει ο πετυχημένος μοτοκρός αγώνας «πετυχαίνοντας τον πεζό» σε όλα τα πεζοδρόμια της πόλης και στο τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με τους φανταστικούς ήχους των «Μπουριών» σε ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο που δεν πρέπει να χάσετε!
Αυτοκινούμενοι σύντροφοι. Μία μάχη κερδήθηκε μα ο πόλεμος συνεχίζετε. Δεν θα τους περάσει. Η σάλπιγγα της εξάτμισης δεν πρέπει να σταματήσει να βρυχάται. Σειρά έχει η Αριστοτέλους …. Γι’ αυτό, τσίτα τα γκάζια.
Η πεζοδρόμηση τελικά ποτέ δεν μας άξιζε και το κατάλαβαν. Επιτέλους η Αγίας Σοφίας θα αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.
Στηρίξτε κι εσείς της προσπάθειά μας για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ένα απέραντο parking στο makeyourcityabigparking.com
Κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από την πόλη μας!!!
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται… Λευτεριά στα αυτοκίνητα...
Ευχαριστούμε που ξηλώσατε τον πεζόδρομο
Σωματείο Ελεύθερων Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Α.Θ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου