Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις των κομμάτων για το χαράτσι και τις συνομιλίες με τη τρόικα

Αντιδράσεις των κομμάτων για το χαράτσι και τις συνομιλίες με τη τρόικα




Φωτογραφία: REUTERS/Yorgos Karahalis Για «επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών», «εμπαιγμό κυβέρνησης – τρόικας», «μεταληγμένα χαράτσια» και πολιτικές αποφάσεις βάσει επιταγών της τρόικας, κάνουν λόγο τα πολιτικά κόμματα με σημερινές ανακοινώσεις τους, μετά την συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το ενιαίο τέλος ακινήτων, με επικείμενη την άφιξη της τρόικας, το βράδυ της Τετάρτης, στο μέγαρο Μαξίμου.

 Σε προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα μέτρα, ουσιαστικά «παράταση ενός μέτρου, που είχαν δεσμευτεί ότι θα καταργήσουν», αναφερόταν από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης μίλησε για «επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών». 
«Ενσωμάτωσαν έναν έκτακτο φόρο στον ενιαίο φόρο και συνεχίζουν την είσπραξη με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο μέσω της ΔΕΗ», τόνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ενώ σημείωσε την  "απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα"  και πως "οι αρχηγοί το μόνο που διαπραγματεύονται είναι η μεταξύ τους μοιρασιά εντός της κυβέρνησης".

  Από το γραφείο τύπου του ΚΚΕ  εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «εκβιασμούς και εμπαιγμό κυβέρνησης – τρόικας» και «Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκή διαπραγμάτευση με τούτη ή την άλλη μορφή εντός της ΕΕ και με άθικτα τα μονοπώλια». Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε «συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς. Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Όποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας. Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς δήλωσε:  «Η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη των αρχηγών της συγκυβέρνησης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στο τέλος πάντα γίνεται αυτό που θέλουν ο Τόμσεν και η παρέα του».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφερόμενοι στο «Μεταληγμένο χαράτσι, σωσίβιο των ενδοκυβερνητικών σκοπιμοτήτων», δηλώνουν: «Οι κυβερνητικοί εταίροι εμφανίστηκαν για ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να δώσουν στο θέμα του χαρατσιού μια διέξοδο που θα εκτόνωνε τις πιέσεις της τρόικα χωρίς να παραβλέπει το δημόσιο συμφέρον. Έτσι, υποκρινόμενοι ότι η διάσωση της δικής τους παρτίδας έχει να κάνει με τη σωτηρία της χώρας, διαιώνισαν μια αδικία, με μια πανάρχαια τακτική: "διόρθωσαν" ένα λάθος με κάποιο άλλο ακόμα μεγαλύτερο! Επιβαρύνοντας εκ νέου τα κοινωνικά στρώματα που αιμορραγούν και αφήνοντας στο απυρόβλητο και πάλι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Όπως ακριβώς συμπράττουν με τη διαιώνιση των αδικιών του φορολογικού συστήματος, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις πελατειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο φυσικά της μεταξύ τους διαπραγμάτευσης. Η χώρα και η κοινωνία ας περιμένουν…».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου