Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Σε εξέλιξη η ενημέρωση των μετόχων από τη διοίκηση

Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ



φωτ:136.gr Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ πραγματοποιούν το συντονιστικό «SOSτε το Νερό», η «Κίνηση 136» και εργαζόμενοι στην εταιρεία ενώ μέσα στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της ΕΥΑΘ ενημερώνει τους μετόχους και οικονομικούς για τις εξελίξεις και την πορεία της εταιρείας. Ένταση επικράτησε όταν συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν και πέτυχαν να εισβάλλουν στην αίθουσα.


Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο που στεγάζει το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρά την προσπάθεια ανδρών της ιδιωτικής ασφάλειας να τους αποτρέψουν. Οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα όπου γίνεται ενημέρωση των μετόχων και οικονομικών αναλυτών για τη πορεία της ΕΥΑΘ προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. 

Στο κάλεσμα διαμαρτυρίας που έχουν εκδώσει αναφέρουν:

«Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των τοπικών δημάρχων, όπου σύσσωμοι ταχθήκανε κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Η τρικομματική κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την βούληση των Θεσσαλονικέων, καθώς και την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΥΑΘ, ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και συνολικά αποθεματικά άνω των 38 εκατομμυρίων ευρώ, και η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί «ανάπτυξη» την πώληση της ΕΥΑΘ. Στην λογική της κυβέρνησης, απαντάμε με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε κάθε προσπάθεια προώθησης του ξεπουλήματος του νερού της Θεσσαλονίκης. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης. Το Νερό είναι κοινωνικό αγαθό, σε αυτό τον αγώνα είμαστε η πλειοψηφία και θα νικήσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου