Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Έως τα τέλη του 2014 θα γίνουν 15.000 απολύσεις

Μητσοτάκης: Έως τα τέλη του 2014 θα γίνουν 15.000 απολύσεις

Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/FosPhotos
Για 15.000 απολύσεις από το δημόσιο ως τα τέλη του 2014, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5. Σημείωσε, δεμ ότι δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες με την τρόικα που να σχετίζονται με την τρέχουσα αξιολόγηση

Αναφέρθηκε επίσης σε «πρόοδο» στην προσπάθεια απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, «η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς».Όπως ανέφερε, μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες και δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.
Πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία και διαβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό.
«Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα προαγωγών στο δημόσιο που θα επιβραβεύει περισσότερο την αξία και λιγότερο την προϋπηρεσία. «Θα πετύχουμε έτσι και την ανανέωση του Δημοσίου σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που θα κάνουν το Δημόσιο πιο λειτουργικό» υπογράμμισε.
Σχετικά με την  πρόσφατη απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρόκειται για «μια πρώτη δικαίωση της νομιμότητας των πράξεών μας».
Για την τρέχουσα αξιολόγηση, είπε πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με την τρόικα. «Από εκεί και πέρα, συζητάμε για τους επόμενους στόχους που έχουμε. Έχουμε καταφέρει να μεταφέρουμε, σε ένα βαθμό, τη συζήτηση από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους. Χρειάζονται παρεμβάσεις και στις δομές και στις διαδικασίες και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Εκεί εστιάζουμε», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου