Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συνομιλητές του Θεού!

Συνομιλητές του Θεού!

Του Τάσου Παππά
Οταν ο Μαρξ έλεγε ότι η θρησκεία είναι «ο αναστεναγμός του καταπιεζόμενου πλάσματος», δεν ξέρουμε αν φανταζόταν ότι θα εμφανίζονταν πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες που θα ισχυρίζονταν ότι έχουν το προνόμιο να συνομιλούν με τον Θεό και την εξουσιοδότηση απ’ αυτόν να μεταφέρουν στους κοινούς θνητούς τις εντολές του. Οι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας προσπαθούσαν να πείσουν τους Ιταλούς και τους πιστούς σε όλο τον κόσμο ότι ο Υψιστος είναι εχθρός του κομμουνισμού και ψηφίζει πάντοτε δεξιά κόμματα. Οταν μερικοί ιερωμένοι μπήκαν μπροστάρηδες στο κίνημα της θεολογίας της απελευθέρωσης και στάθηκαν μαχητικά στο πλευρό των καταπιεσμένων πληθυσμών της Λατινικής Αμερικής καθαιρέθηκαν ακαριαίως, αφορίστηκαν από την Αγία Εδρα και πετάχτηκαν στο πυρ της Κολάσεως. Κάποιοι δολοφονήθηκαν από τις ακροδεξιές συμμορίες, οι οποίες προφανώς εκτελούσαν διαταγές του Θεού.

Ο Τζορτζ Μπους (τζούνιορ) είπε στον αμερικανικό λαό ότι την επέμβαση στο Ιράκ δεν την αποφάσισε μόνος του, αλλά κατέληξε σ’ αυτήν την επιλογή ύστερα από την κουβέντα που είχε με τον Μεγαλοδύναμο, ο οποίος τον προέτρεψε να καθαρίσει τους αλλόθρησκους. Και οπαδός του πολέμου, εκτός από δεξιός, ο Κύριος! Ο ηγέτης της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ονδούρας δήλωσε ότι ο Θεός τού εκμυστηρεύτηκε ότι το κόμμα της Χιομάρα Κάστρο (είναι η σύζυγος του ανατραπέντος με πραξικόπημα προέδρου Σελάγια) ετοιμάζει διαβολικά σχέδια παρακούοντας τη θεία βούληση και γι’ αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί από τους ενάρετους ανθρώπους.

Ο Χριστόδουλος είχε καπαρώσει τη θέση στα δεξιά του Κυρίου (αλήθεια, στ’ αριστερά του ποιος κάθεται;) και ήταν σίγουρος ότι ο Ιησούς συμφωνούσε με το «πίσω ολοταχώς» που σάλπιζε στις λαοσυνάξεις και απαιτούσε επίσης την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Διάφοροι μητροπολίτες περιγράφουν τον Θεό πότε ως μακεδονομάχο, πότε ως τουρκοφάγο και γενικώς εμφορούμενο από μιλιταριστικές απόψεις και επιθετικές βλέψεις προς τους αντιπάλους του ελληνισμού. Και Ελληναράς ο δημιουργός του κόσμου! Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς συχνά αναφέρεται στα θεία, ζητώντας βοήθεια πότε από την Παναγία, πότε από διάφορους αγίους προκειμένου να βοηθήσουν την κυβέρνησή του να τα καταφέρει. Και μνημονιακός ο Πανάγαθος! Την ίδια διαχείριση κάνουν όλοι οι φονταμενταλιστές πασών των θρησκειών. Μερικοί μάλιστα σκοτώνουν για να ικανοποιήσουν τον Θεό τους και για να πάνε οι ίδιοι στον παράδεισο. Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με «θεομπαίχτες» που επιχειρούν να εκφράσουν τον αναστεναγμό του καταπιεζόμενου πλάσματος, κρατώντας το όμως μονίμως καταπιεσμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου