Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πόλεμος ΟΛΜΕ με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την αξιολόγηση

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Πόλεμος ΟΛΜΕ με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την αξιολόγηση

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ
Αμείωτος συνεχίζεται ο πόλεμος στους κόλπους της εκπαίδευσης για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητώνΑυτήν τη φορά στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών «μπήκε» το Πανεπιστήμιο της Αθήνας διότι θέλησε να ξεκινήσει ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και χτες αναγκάστηκε να το ακυρώσει μετά τις αντιδράσεις σχολικών συμβούλων και της ΟΛΜΕ.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος για την αξιολόγηση και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας καθηγητής Αστέριος Δουκουδάκης, μάλιστα, εξαναγκάστηκε να δηλώσει ότι «το επιμορφωτικό πρόγραμμα Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών με βάση το Π.Δ. 152 έχει κατέβει από την ιστοσελίδα μας και δεν θα υλοποιηθεί μέχρις ότου επανεξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και υπάρξει συναίνεση και συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων πλευρών».
Ο καθηγητής δήλωσε ότι πρόθεση δική του και του πανεπιστημίου ήταν «να θωρακίσουμε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους σχολικούς συμβούλους, έναντι συστημάτων αξιολόγησης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης.
Και αυτό θα γινόταν μέσα από ένα σεμινάριο το οποίο θα προέβαλλε όλες τις παγίδες, τα αρνητικά σημεία και θα έδινε τροφή για κριτική σκέψη. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στη διάθεση των φορέων των εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της από κοινού οργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων με στόχο την ουσιαστική παιδαγωγική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων και τη βελτίωση του σημαντικού έργου που παράγουν οι εκπαιδευτικοί μας, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης».
Επιστολές
Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρέθηκε στη δυσχερή θέση να ακυρώσει το επιμορφωτικό του πρόγραμμα για την αξιολόγηση μετά από απαίτηση -μέσω επιστολών- που δέχτηκε από την Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων της ΟΛΜΕ όπου αναφερόταν ότι «είναι απαράδεκτο να εμπορευματοποιείται από δημόσιο Πανεπιστήμιο η επιμόρφωση σε νομοθέτημα της Πολιτείας, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών σε εποχές μνημονίων και διαθεσιμοτήτων».
Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η συμμετοχή του ΕΚΠΑ σε τέτοια προγράμματα, και μάλιστα με πληρωμή από τους εκπαιδευτικούς, δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική της ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται στο σύνολό της για το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου