Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέο μνημόνιο εξαπάτησης των πολιτών

Νέο μνημόνιο εξαπάτησης των πολιτών

Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις γύρω από το ελληνικό πρόβλημα συνεχίζονται εντατικά στα γραφεία των ευρωπαϊκών ελίτ. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, εντός και εκτός Ελλάδας, να υποβαθμίσουν το θέμα, η υπόθεση της χρηματοδότησης της Ελλάδας και της «επιτυχούς» έκβασης του ελληνικού προγράμματος απασχολεί πολύ την ηγεσία της Ε.Ε., δηλαδή τους Γερμανούς.


 Βέβαια, άλλο πράγμα εννοούν εκείνοι ως «επιτυχία» και άλλο η κοινή λογική. Ωστόσο, κάνοντας το άσπρο μαύρο, επιτείνοντας τη σύγχυση που επικρατεί διεθνώς και επιδιώκοντας εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών να αλλοιώσουν τη βαρβαρότητα των πολιτικών επιλογών τους, οι Γερμανοί φίλοι μας προωθούν ακόμη ένα σχέδιο για την Ελλάδα.
Η τελική λύση, όπως την αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», είναι η συνέχεια του μνημονίου, με άλλο όνομα και άλλα μέσα. Αυτή τη φορά θα προσφέρουν ως «καρότο» ένα νέο «κούρεμα», περιορισμένης έκτασης πιθανόν, που θα επωμισθούν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας (με χορηγήσεις από το Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό - ESM). Μοναδικό αντάλλαγμα, λένε, η απαρέγκλιτη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ενδιαφέρουν τη νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή πολιτική, δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων και της περαιτέρω απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.
Τα «όπλα» για τους σχεδιασμούς αυτούς προσφέρει στο Βερολίνο η ίδια η κυβέρνηση. Δαφημίζοντας το περιβόητο, τεχνητό κατά βάση, πρωτογενές πλεόνασμα που υπερηφανεύεται ότι πέτυχε από φέτος, εμφανίζει ψευδώς στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι, παρά την κρίση και την εξαθλίωση της κοινωνίας, οι αριθμοί ευημερούν.
Ομως κι αυτό το επιχείρημα της Αθήνας, που περιφέρει ο κ. Σαμαράς ανά χείρας ως σπουδαίο επίτευγμα, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Πρόκειται για ένα λογιστικό πλεόνασμα, που εύκολα μπορεί να εξανεμισθεί εν μια νυκτί, εάν λάβουμε υπόψη π.χ. την τρύπα των 2,5 δισ. που έχει δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας και της μνημονιακής πολιτικής.
Ολοι, και στην Αθήνα και στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι οι συνθήκες του ελληνικού προβλήματος είναι ακόμη πολύ ασταθείς. Και τροφοδοτούνται από το ρευστό πολιτικό σκηνικό, που μεταβάλλεται διαρκώς και είναι άγνωστο ακόμη πότε και σε ποια κατάσταση ακριβώς θα επαναμορφοποιηθεί.
Είναι προφανές ότι η όλη αριθμητική αλλά και η πολιτική στόχευση του σχεδιαζόμενου, στα κρυφά, τρίτου και ελαφρύτερου μνημονίου είναι περιορισμένης χρήσεως. Σκοπός του είναι να συμβάλει στην πλαστογράφηση της πραγματικής ιστορίας, ώστε να πεισθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες πως οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας στις οποίες υποβλήθηκαν οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου πιάνουν τόπο. Ολα τα πράγματα, όμως, ιδίως τα ψεύτικα, έχουν ημερομηνία λήξεως.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=413141

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου