Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στο Δουβλίνο

Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στο Δουβλίνο

Επίσκεψη στο Δουβλίνο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην ιρλανδική πρωτεύουσα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο με τίτλο "Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη" που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.
Στο συνέδριο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανίακαθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.
Οπως σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η εκδήλωση και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πραγματοποιούνται τρεις μέρες μετά το συνέδριο, στην ίδια πόλη, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο θα μετάσχουν τόσο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς.
Το σημερινό πρόγραμμα του Α.Τσίπρα περιλαμβάνει συνάντηση με αντιπροσώπους της τοπικής κοινότητας και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις της λιτότητας σε ευάλωτες ομάδες και ειδικά στους νέους, συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας Paul Murphy, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο, συνάντηση με το left forum και ομιλία το απόγευμα με θέμα "Η Αριστερή εναλλακτική για την Ευρώπη", στο διεθνές συνέδριο με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (DCU) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου