Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Να αφοπλιστεί η Κρήτη!

Να αφοπλιστεί η Κρήτη!



Η Κρήτη είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Επί μονίμου βάσεως.
2 στους 3 Κρητικούς έχουν όπλο και πολλοί εξ αυτών το κουβαλούν μαζί τους κιόλας στην καθημερινότητά τους.

Τους βλέπει ο καθένας καθημερινά. Να μπαίνουν στο σούπερμάρκετ με το όπλο στη ζώνη, να κάθονται να πιουν καφέ με το όπλο στη ζώνη, να οδηγούν με το όπλο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή και στο πίσω κάθισμα του δικάμπινου Navara με τα φυμέ τζάμια (αυτό είναι το σύμβολο του "πέτσακα" τραμπούκου)...
Γιατί; Καλού-κακού, σου λέει... Μπορεί και να χρειαστεί...
Είτε για πλάκα είτε για γλέντι είτε για κυνήγι είτε για επίδειξη είτε για καβγά.
Κάπου θα χρειαστεί, διάολε...

Το βράδυ της Ανάστασης άλλο ένα νέο παιδί (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κρήτη.
Από τι; Από μπαλωθιά!
Ναι, απ' αυτό το δήθεν "χαριτωμένο" έθιμο να πυροβολούν στον αέρα σε κάθε χαρμόσυνη ευκαιρία.
Σε γάμους, βαφτίσια, πανηγύρια, μεγάλες γιορτές, οι "άντρακλες" Κρητικοί σηκώνουν το όπλο κι όποιον πάρει ο Χάρος.

"Όποιον πάρει ο Χάρος;
Σιγά ρε φίλε! Στον αέρα ρίχνουν. Ποιος κινδυνεύει;"
(αυτό ρωτούν οι θιασώτες του "εθίμου")

Τι "ποιος κινδυνεύει" ρε παπάρα;
Κάθε χρόνο σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι εξαιτίας της μαλακίας σου και της ψευτομαγκιάς σου.
Ο νεαρός προχθές το βράδυ τι έφταιγε;
Τι έφταιξε η οικογένειά του να διαλυθεί έτσι, στα καλά καθούμενα, επειδή ήθελες εσύ να κάνεις την ψευτομαγκιά σου;
Γιατί να κλάψει η μάνα του; Γιατί να θρηνήσουν τα αδέρφια κι ο πατέρας του;
Τι έφταιξε η κοπέλα του να κλάψει τον αγαπημένο της;
Τι έφταιξαν οι φίλοι του να βιώσουν την απώλειά του;
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα ρε γελοίε να βυθίζεις στη δυστυχία τόσο κόσμο;

 

Όχι, δεν ήταν ατύχημα.
Ήταν δολοφονία.
Κι έχει ένανφυσικό αυτουργό, αυτόν που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά έχει ταυτόχρονα και χιλιάδες ηθικούς αυτουργούς.
  • Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι Κρητικοί που παίζουν μπαλωθιές και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια και βλέπουν τάχα "λεβεντιά" σ' αυτή τη γελοιότητα.
  • Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι Κρητικοί που χασκογελάνε και παίζουν παλαμάκια, όταν ο ψευτόμαγκας δίπλα τους βγάζει το όπλο και γαζώνει με σφαίρες τον ουρανό.
  • Ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να πηγαίνουν στα πανηγύρια, τα πιλάφια, τις γιορτές και τους γάμους και ανέχονται τους εν δυνάμει δολοφόνους δίπλα τους, χωρίς είτε να τους διώχνουν είτε να φεύγουν οι ίδιοι από εκεί.
  • Ηθικοί αυτουργοί είναι κι όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που υποτίθεται πως πληρώνονται για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στο νησί, αλλά συναγελάζονται (και συνεργάζονται ενίοτε) με τους τραμπούκους και ηλίθιους οπλοφόρους και τους απαλλάσσουν κάθε φορά που συλλαμβάνονται να οπλοφορούν.
  • Ηθικοί αυτουργοί είναι οι γελοίοι αστυνομικοί διευθυντές, βουλευτές και εισαγγελείς που παρακολουθούν ατάραχοι τη συνέχιση της γενοκτονίας, καλύπτοντας κιόλας τους ενόχους ή αποφυλακίζοντάς τους, για να συνεννοούμαστε... 
(μάλλον συνεννοηθήκαμε...)

Επίτηδες δεν εστιάζω τόσο στις ευθύνες της πολιτείας σ' αυτό το θέμα, διότι για μένα πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι ίδιοι οι Κρητικοί που, αν και χάνουν συνεχώς παιδιά, γονείς, εραστές, φίλους, γείτονες, γνωστούς και συγγενείς εξαιτίας αυτής της βάρβαρης και απολίτιστης συνήθειας να οπλοφορούν, συνεχίζουν να ανέχονται και να επικροτούν τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μπαλωθιά.
Το πρόβλημα κατά βάση είναι η οπλοφορία.
Αν έχετε παρατηρήσει, στην Κρήτη γίνονται -αναλογικά με τον πληθυσμό της- πάρα πολλές δολοφονίες, αυτοκτονίες και ατυχήματα που σχετίζονται με τα όπλα.
Οι περισσότεροι Κρητικοί οπλοφορούν και έτσι -το παραμικρό να συμβεί- έχουν την έυκολη λύση στην τσέπη τους: το όπλο.

 

Πώς; Ορίστε!
*Πίνουν δυο τσικουδιές παραπάνω στο καφενείο ή στο οικογενειακό γιορτινό τραπέζι, λογοφέρνουν για κάποιο λόγο με κάποιον και τραβούν το όπλο και καθαρίζουν τον "εχθρό".Όταν συνέρχονται απ' το πιώμα και καταλαβαίνουν τί έκαναν, είναι πια αργά.
Τότε τους σώζει μόνο ο βουλευτής ή ο εισαγγελέας! (λέμε τώρα...)
*Αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό οικονομικό, προσωπικό ή οικογενειακό πρόβλημα, απελπίζονται και, πριν προλάβουν καλά-καλά να το σκεφτούν, τραβούν το όπλο, σημαδεύουν τον κρόταφό τους, μπαμ και κάτω.
Μια οικογένεια στη δυστυχία.
*Βρίσκονται σ' ένα τραπέζι, βγάζουν τα όπλα τους ο καθένας, αρχίζουν να παίζουν μπαλωθιές στον αέρα, ώσπου κάποια στιγμή το όπλο μπλοκάρει και, με λίγη ατυχία, κάποιος οικείος τους πέφτει νεκρός.
"Ατύχημα ήταν" λέει...
*Γυρίζουν νωρίτερα στο σπίτι και βλέπουν τη γυναίκα τους να χαριεντίζεται με τον εραστή της, τραβούν το όπλο και όποιον πάρει ο χάρος: τη γυναίκα, τον εραστή, τους ίδιους ή και τους τρεις μαζί...
Και τώρα έσωσε την "τιμή" του ο μαλάκας. Τράβα στον άλλο κόσμο να δεις τι έκανες.

Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά:  η οπλοφορία.
Η εύκολη λύση του όπλου στο ζωνάρι του Κρητικού.
Ούτε παραπάνω κέρατο πέφτει στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ούτε παραπάνω προβλήματα έχουν για να αυτοκτονούν, ούτε παραπάνω μάγκες είναι, ούτε παραπάνω πίνουν. Απλά οπλοφορούν. Και, εκεί που ένας καβγάς, μια απογοήτευση δεν έχει δραματικές συνέπειες συνήθως στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Κρήτη έχει συνήθως αποτέλεσμα τον φόνο.
Όχι, δεν είναι παράδοση. Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αντριλίκι. Δεν είναι είναι λεβεντιά.
Είναι μαλακία. Είναι δειλία. Είναι χαζομάρα. Είναι εν δυνάμει δολοφονία.

Και το απείρως βλακώδες επιχείρημα που ακούω "εδώ δεν μπόρεσαν να μας αφοπλίσουν οι Γερμανοί κι οι Τούρκοι, θα μας τα πάρουν οι σημερινοί;" εγώ το ακούω βερεσέ και θα ήθελα να πέφτει πρόστιμο και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων σε όποιον προβληματικό το χρησιμοποιεί.
Απαιτώ απ' τους Κρητικούς πολίτες να αντιδρούν εναντίον του κάθε ψευτόμαγκα που βγάζει ή κουβαλά όπλο και να τον απομονώσουν κοινωνικά.
 

Μέχρι, όμως, να το κάνουν αυτό, απαιτώ από το ελληνικό κράτος (το ποιο;;;) να κάνει απόβαση στην Κρήτη και να αφοπλίσει διά της βίας τους Κρητικούς οπλοφόρους.
(με το καλό δεν ακούνε)
Να μπουκάρει και στα σπίτια, αν χρειάζεται.
Και γρήγορα! Γιατί χάνονται καθημερινά ζωές εξαιτίας μιας ηλίθιας συνήθειας.
Γρήγορα, κι άμα ξαναγίνει πόλεμος τους τα επιστρέφουν για να δείξουν εκεί οι -τάχα μου- άντρακλες την πραγματική τους λεβεντιά, σημαδεύοντας τον κατακτητή και όχι... κουκουνάρια!
Γρήγορα, να μπουκάρει στα σπίτια η αστυνομία να κάνει κατάσχεση όλων των οπλοστασίων που διαθέτει ο κάθε τραμπούκος απολίτιστος και, σε περίπτωση που δε συμμορφωθεί με την απόφαση κάποιος, να φυλακίζεται για δυνητική απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 
Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν κατόπιν εορτής οι δολοφόνοι.
Το θέμα είναι να προλάβουμε να μη δολοφονηθούν άλλοι.
Απλά πράγματα λοιπόν:
Να αφοπλιστεί η Κρήτη!
Με κάθε τρόπο...

Για κάθε σκοτωμό από δω και μπρος, το κρίμα στο λαιμό των ηλιθίων Κρητικών, όσων απ' αυτούς δηλαδή ακόμη και σήμερα συνεχίζουν ή έστω χειροκροτούν τη βάρβαρη αυτή συνήθεια, το κρίμα στο λαιμό των κυβερνώντων που αφήνουν ένα νησί να ξεκληρίζεται κι αυτοί κοιτάζουν ατάραχοι, μην τυχόν και θίξουν τις συμμορίες εμπορίου όπλων και ναρκωτικών που κρύβονται πίσω απ' αυτήν την βάρβαρη συνήθεια και κερδίζουν απ' αυτήν και που ταυτόχρονα αποτελούν την πρώτη ύλη των πολιτικών υποστηρικτών τους.
Ξέρουν αυτοί για ποιους λέω.

toixo-toixo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου