Όταν την Κυριακή άρχισαν να βγαίνουν τα πραγματικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών, δύο πράγματα χάρηκα:
* Τα πρόσωπα του Πρετεντέρη και όλων των άλλων διατεταγμένων υπαλλήλων των Ελλήνων κυβερνητών (Χούκλη, Τρέμη, Κοσιώνη -δεν ξέρω και την ιεραρχία).
* Την απουσία προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών από τους καφενειακούς καβγάδες στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Η σπουδή του Αντώνη Σαμαρά να κάνει πρόωρες δηλώσεις για τη νίκη της παράταξής του, διότι υπολειπόταν... μόλις 3,5 εκατοστιαίες μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το σύνθημα για την ανατροπή της πραγματικότητας, τη διαστροφή, τη χυδαία στρέβλωση. Τότε άρχισαν να αριβάρουν στα κανάλια οι Κεδίκογλου, Γεωργιάδης κ.ά. και, αστραπιαία, όλοι οι μαύροι καθοδηγητές άλλαξαν την κασέτα. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, αυτοί τον χαβά τους: «Γιατί δεν ενώνετε τις δυνάμεις σας με την Ελιά για μια ισχυρή Κεντροαριστερά;», ήταν το ερώτημα προς ΔΗΜ.ΑΡ. και Ποτάμι! «Γατί χάσατε (σ.σ.: 0,31 της μονάδας) σε σχέση με το 2012;» η κουραστικά επαναλαμβανόμενη ερώτηση προς τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο θρίαμβος των ηλιθίων

Χαμόγελα οι νεοδημοκράτες, χαμόγελα οι βενιζελικοί, χαμόγελα κι οι φασίστες που κάποιοι, τάχα μου αμερόληπτοι «δημοσιογράφοι» έβγαλαν για να μας κάνουν κήρυγμα. Όταν επικοινωνούσαν με Ευρώπη, η σύγκριση γινόταν με το 2009. Στην Ελλάδα κολλούσαμε στο 2012 (τον Ιούνη μάλιστα).
Παρένθεση: όταν μοίραζαν το χρήμα για τις ευρωεκλογές, έδωσαν τα εξαπλάσια στο ΠΑΣΟΚ απ' ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα αποτελέσματα του '09. Το επιχείρημα: Συγκρίνουμε ομοειδείς εκλογές...
Όμως η Ν.Δ., που έχασε 9,6 μονάδες σε σχέση με το '09 και 7,2 σε σχέση με τον Ιούνιο του '12, κέρδισε! Είναι αλήθεια, κέρδισε. Αλλά κέρδισε σε σχέση με το ιστορικά χαμηλότερό της, τον Μάιο του '12: 18,85.
Εκεί που η λογική εξαερώθηκε (μαζί με το ανύπαρκτο, στους συγκριτικούς πίνακες του υπουργείου Εσωτερικών, ΠΑΣΟΚ) ήταν όταν στηνόταν το πανηγύρι για την επιτυχία της Ελιάς. Μείον 24,23 εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με το '09 (-78%), μείον 5,16 - 4,26 (-39,1, -34,6%) σε σχέση με το '12.
Αφήνω ασχολίαστες τις ανοησίες των βλοσυρών εκπροσώπων του ΚΚΕ και της χανούμισσάς του. Ου γαρ έρχεται μόνον…

Σάλταραν

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, με τους αναβαπτισμένους χουντικούς που δανείστηκαν από το ΛΑΟΣ και τους Μπαλτάκους, πρέπει τώρα να οργανώσουν την άμυνα για τις εθνικές εκλογές.
Εξ ου και η κουβέντα για κατάργηση (από τους θεσπίσαντες) του δώρου των αρχικά 40 και μετά 50 εδρών στο πρώτο κόμμα για «να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα». Τώρα σάλταραν και θέλουν αστάθεια;
Ο καπετάνιος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, μαζί με το ρυμουλκούμενό του, τον Αντώνη Σαμαρά, τρεμάμενοι και σε φάση πανικού, φτύνουν ο ένας τον άλλο και μετά τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Και για να αναδυθούν από τον οχετό στον οποίο πλατσουρίζουν, απειλούν να θεσπίσουν την τάχα μου αναλογική για να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους τους!
Θαρρώ πως η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο «ναι» στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, με την προϋπόθεση να γίνει με συνταγματική τροποποίηση, τους απελπίζει. Και τους απομένει να νομοθετήσουν να κερδίζει τις εκλογές το δεύτερο κόμμα, όπως λέει κι ο Βαξεβάνης.
Έσχατη επισήμανση για κάτι που πέρασε απαρατήρητο από τους τελάληδες του κράτους των Αθηνών: στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1,17 εκατοστιαία μονάδα σε σχέση με τις βουλευτικές του '12. Πήρε μόνο 26,95%! Κέρδισε η Ν.Δ., που πήρε 19,87% (δεν είναι λάθος), έναντι 27,75 το '12. Κέρδισε κι ο συμπολίτης κ. Βενιζέλος: 10,23% το '12 και 6,38% τώρα, μαζί με τα ρετάλια της Ελιάς…
Έκλεισε και το Λεμπέτ*!
* Παλιότερη ονομασία του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης, δάνειο από την περιοχή στέγασής του.