Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ντάισελμπλουμ: Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ελληνα για πλεόνασμα...

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ»

Ντάισελμπλουμ: Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ελληνα για πλεόνασμα...

Ντάισελμπλουμ: Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ελληνα για πλεόνασμα... Το παράδειγμα της Ελλάδας χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων ο Γ. Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο για να δείξει ότι η βελτίωση των μακροοικονομικών στοιχείων μιας χώρας δεν γίνεται αισθητή στην κοινωνία και άρα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για ανάπτυξη σε βιώσιμη βάση.

«Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Έλληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει ότι η Ελλάδα έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Για εμάς στο Eurogroup αποτελεί σημαντικό δείκτη, τι λέει όμως αυτό σε έναν πολίτη στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Συνέχισε κάνοντας αντίστοιχη αναφορά στην Ισπανία και την Ιρλανδία: «Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ισπανό που έχασε την δουλειά του ότι υπάρχει μικρή μείωση της ανεργίας στην πατρίδα του, ή σε έναν Ιρλανδό, του οποίου το σπίτι έχασε το ένα τέταρτο της αξίας του, ότι σημειώνεται μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αφορούν την νομισματική ένωση.

«Σε άλλες περιπτώσεις έχω ταχθεί υπέρ της χαλαρότητας στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά μόνο για χώρες οι οποίες έχουν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί και τις δύο προκλήσεις, τόσο τη δημοσιονομική όσο και αυτή των μεταρρυθμίσεων και πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου