Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σόιμπλε: Ελληνας πολιτικός είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΙΣ 11/6 Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Σόιμπλε: Ελληνας πολιτικός είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Σόιμπλε: Ελληνας πολιτικός είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ Στην αποκάλυψη ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκπονήσει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα ρεπορτάζ των Financial Times.

Σε ερώτηση του Mega για το πως σχολιάζει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επεξεργάζεται ή και να εγκρίνει ο ίδιος σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε:



«Όπως μπορεί να δει κάποιος, εκείνη την εποχή η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και οικονομικών τους ελίτ. Η τελική απόφαση ήταν των Ελλήνων για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την ευρωζώνη».
«Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός- για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του- ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα» τόνισε ο Σόιμπλε και συμπλήρωσε:
«Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η χώρα (σας) από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει; Και σχέδιο α' είχαμε και σχέδιο β' και γ' και δ'».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε πολύ καλό δρόμο, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη, ενώ επιβεβαίωσε ότι στις 11 Ιουνίου θα υποδεχθεί τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο.

Ο Γ. Στουρνάρας είναι προσκεκλημένος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση απευθύνθηκε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πριν από τρεις μήνες. Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει στη γερμανική πρωτεύουσα τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου