Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κακοί σύμβουλοι οι... Μπαλτάκοι

Κακοί σύμβουλοι οι... Μπαλτάκοι

Σε κατάσταση πανικού, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να διαστρεβλώσει γεγονότα και τοποθετήσεις των πολιτικών της αντιπάλων. Ο βρόμικος πόλεμος διεξάγεται με δική της επιλογή, την ίδια ώρα που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πολιτική δύναμη «σταθερότητας». Και το ΠΑΣΟΚ σιγοντάρει...
Κόβοντας και ράβοντας στα μέτρα τους την καθαρή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα, η Ν.Δ. προχώρησε σε σκληρούς και αστήρικτους χαρακτηρισμούς. Μίλησε για «αδίστακτο αριβίστα, που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του», τον εμφάνισε ως «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία» και έφτασε στο σημείο να επικαλείται το στίχο: «Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα».

Κατά την ίδια πρακτική, παραφράζουν, αποσιωπούν ή ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις τοποθετήσεις κεντρικών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ: της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια και του Γ. Σακελλαρίδη για το Δήμο Αθηναίων, τα ποσοστά των οποίων στον α' γύρο έθεσαν εκτός μάχης τους γαλάζιους, στέλνοντας το πρώτο ηχηρό πολιτικό μήνυμα στον Α. Σαμαρά για τις επιλογές του.
Αλλά ποιος τα ισχυρίζεται όλα αυτά; Το κόμμα του οποίου ο πρόεδρος και σημερινός πρωθυπουργός είχε επιλέξει ως γραμματέα της κυβέρνησης τον Τάκη Μπαλτάκο. Τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον εκπρόσωπο του ναζιστικού μορφώματος και ο οποίος απειλούσε ευθέως τη ΔΗΜΑΡ ότι θα κάνει κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή. Και, μάλιστα, κατόπιν εορτής, ο πρωθυπουργός απέφυγε να προβεί σε σκληρή καταδίκη του στενού συνεργάτη του για τη στάση του.
Στην αγωνία τους να πολώσουν το προεκλογικό κλίμα επιστρατεύουν γκεμπελικές μεθόδους προπαγάνδας και επιδίδονται σε μαύρα παιχνίδια με φόντο τους νεοναζί. Διαστρεβλώνουν θέσεις και στραγγαλίζουν απόψεις, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων θολώνοντας τα νερά.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη του πολίτη. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις εν μέσω προεκλογικής πολεμικής μπορεί να είναι γνωστές και δοκιμασμένες. Μετά την πρώτη εντύπωση, όμως, γυρίζουν πίσω σαν μπούμερανγκ στον αποστολέα, όταν οι πολίτες διαβάζουν καθαρά ολόκληρο το μήνυμα χωρίς αυτόκλητους «μεταφραστές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου