Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μηταφίδης προς Μπουτάρη: Όλοι μαζί τα κλέψαμε;

Μηταφίδης προς Μπουτάρη: Όλοι μαζί τα κλέψαμε;

Την απαλλαγή των ανασφάλιστων επαγγελματοβιοτεχνών από τα δημοτικά τέλη πρότεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος παραβρέθηκε μαζί με την υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν. «Για τη "Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη" οι ανάγκες των θυμάτων της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανατροπή των αρπακτικών που μας κλέβουν τη ζωή», δήλωσε και αναφέρθηκε στα 15 μέτρα άμεσης ανακούφισης των πολιτών που πλήττονται από την κρίση, τα οποία είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο πριν από τρεισήμισι χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, περιόδευσε το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους και τη Λεωφόρο Νίκης, καθώς και σε γειτονιές του κέντρου, όπου συνομίλησε με πολίτες.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Θλιβερή εικόνα ήταν ο Θερμαϊκός, ο οποίος μετά τον παροπλισμό του γερασμένου Ποσειδώνα, κοντεύει να γίνει έλος. Η εικόνα δεν προσβάλλει μόνο αισθητικά, αλλά αποκαλύπτει και μία επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των πολιτών. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δήλωσε: «Ένα υπερσύγχρονο πλοίο καθαρισμού του κόλπου από τα απόβλητα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Δημαρχίας μας».
Χθες το βράδυ, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι νέοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» στην πλατεία Τερψιθέας, στην Άνω Πόλη. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ένα ρεμπέτικο γλέντι με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα στην πλατεία Τερψιθέας λειτούργησε τις απογευματινές ώρες αυτοσχέδιος παιδότοπος που οργανώθηκε από τα μέλη του συνδυασμού.
Οι γειτονιές της Άνω Πόλης βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη από την δημοτική αρχή, καθώς περισσότερα από 200 κτίρια, μεταξύ αυτών ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω της ολοκληρωτικής απουσίας συντήρησης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής, στις διεκδικήσεις των κατοίκων και την εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή. Κατηγόρησε τη διοίκηση Μπουτάρη ότι εξαντλήθηκε σε πλατωνικές διαμαρτυρίες απέναντι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα «ανέχεται να παρακρατούνται από την κρατική χρηματοδότηση τα κλοπιμαία επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου». «Όλοι μαζί τα κλέψαμε;» διερωτήθηκε με νόημα.
«Έχουμε την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε την πόλη, να αλλάξουμε τη ζωή μας και όχι να κόψουμε το δάχτυλό μας, ψηφίζοντας για δήμαρχο άνθρωπο της κυβέρνησης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» διαθέτει στο ψηφοδέλτιό της το ανθρώπινο δυναμικό για να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε μια πόλη αλληλεγγύης και δημιουργικότητας, μια πόλη στην οποία αξίζει να ζεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου