Οι υποψήφιου τοπικοί ευρωβουλευτές παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, παρουσίασε τους υποψηφίους και μίλησε για τους στόχους του κόμματος στις εκλογικές μάχες που έρχονται.
"Στόχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι στις 18 Μαΐου τα σχήματα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν στο 2ο γύρο και στις 25 Μαΐου να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και δήμους μαζί με την πρώτη θέση στις Ευρωεκλογές. Τόνισε πως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τέτοια αποτελέσματα που θα απονομιμοποιήσουν την κυβέρνηση και θα οδηγήσουν στην ανατροπή της και την κυβέρνηση της Αριστεράς".

Παράλληλα με την ανατροπή στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε και για την ανατροπή στην Ευρώπη με την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρεία της Κομισιόν. Στην Ευρώπη με αυτήν την υποψηφιότητα το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει και ελπίζουμε βάσιμα πως το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς μπορεί από την 6η θέση που βρίσκεται σήμερα να βρεθεί στην 3η. Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ο Νίκος Σαμανίδης, θα επιδιώξουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτό βοηθά και το ψηφοδέλτιο το οποίο μας κάνει χαρούμενους, αισιόδοξους και περήφανους, πρόσθεσε ο Νίκος Σαμανίδης.
Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους, οι οποίοι έκαναν τις παρακάτω τοποθετήσεις.
Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, μίλησε για τα κινήματα, όπως η καμπάνια για κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και τόνισε τη μεγάλη ανάγκη ώστε μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών η κυβέρνηση να αναγκαστεί να φύγει.
Ο Αλέξης Μπένος, στάθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Μίλησε για ενιαία εκλογική μάχη ώστε να σταματήσει η βίαιη επίθεση στα δικαιώματα και η αντιδημοκρατική εκτροπή.
Ο Χρήστος Λάσκος, είπε πως το διακύβευμα είναι, όχι η εκλογική καταγραφή, αλλά η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους αναγκάσει να φύγουν. Το δίλημμα ή εμείς ή αυτοί έχει κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να σταματήσει ο εργοδοτικός δεσποτισμός. "Θέλουμε να γίνουμε η Χιλή που νίκησε", είπε.
Ο Κώστας Χρυσόγονος, αναφέρθηκε στην οικονομική υποβάθμιση της επαρχίας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας χρησιμοποιώντας δείκτες όπως π.χ. οι κατά κεφαλήν καταθέσεις. Είπε ακόμη πως η ανεργία είναι πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.
Ο Δημήτρης Βαρνάβας, οφθαλμίατρος, και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών δεν παρευρέθη καθώς απουσίαζε σε περιοδεία.
Οι συνέντευξη Τύπου έκλεισε με ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.