Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ψεύτικα λόγια, πραγματικά μέτρα

Ψεύτικα λόγια, πραγματικά μέτρα

Παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες, τελικά δύο εργαζόμενοι θα φεύγουν και ένας θα έρχεται στο Δημόσιο, γεγονός που πιο απλά σημαίνει πως η κυβέρνηση μετά την ισοπέδωση του ιδιωτικού τομέα προχωρεί στην πλήρη αποδιάρθρωση και του Δημοσίου, διαγράφοντας εφιαλτικό το εργασιακό τοπίο.
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στη Βουλή, οι αποχωρήσεις τα έτη 2014, 2015, 2016 θα φθάσουν τις περίπου είκοσι χιλιάδες το χρόνο, με τις προσλήψεις την ίδια ώρα να μην ξεπερνούν τις οκτώ χιλιάδες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη στα εργασιακά του δημόσιου τομέα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας. Η εργασιακή ζούγκλα, που την τελευταία τετραετία βιώνει άγρια ο ιδιωτικός τομέας, προελαύνει παντού, μετατρέποντας σε έρημο για τους εργαζομένους τα εργασιακά περιβάλλοντα.
Κανείς δεν γλιτώνει από τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη που διέπει τις σχέσεις παραγωγής και τα εργατικά δικαιώματα. Τα τελευταία εξοστρακίζονται σταδιακά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποκρύπτει την αντιλαϊκή της ατζέντα, υπό το φόβο μιας οδυνηρής συντριβής στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η κυβέρνηση ψεύδεται -και μάλιστα κατά σύστημα-, με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών ακόμη μία φορά και τη διατήρησή της στην εξουσία. Μέχρι πότε όμως; Οι εργαζόμενοι τα τέσσερα οδυνηρά χρόνια του Μνημονίου δεν συμπιέστηκαν και δεν έζησαν απλώς τη λιτότητα, που επέβαλαν οι ξένοι δανειστές με τη συμμετοχή των εγχώριων προθύμων, αλλά απέκτησαν και πολύτιμη πείρα.
Οι μάσκες έπεσαν. Οι Ελληνες γνωρίζουν πια την πικρή αλήθεια. Ξέρουν καλά το ολέθριο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη τους διότι έχουν ξαναδεί πολλάκις αυτή την ανατριχιαστική παράσταση που και τώρα στήνεται, αυτή τη φορά στο Δημόσιο, πάντα με την απαραίτητη συνδρομή των πολλών διαύλων προπαγάνδας που η μνημονιακή κυβέρνηση διαθέτει για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου...
Γνωρίζουν οι πολίτες πως κάθε φορά που οι κυβερνώντες διαβεβαιώνουν στις τηλεοράσεις ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τα λαϊκά νοικοκυριά και πως κανένα νέο επώδυνο μέτρο δεν θα ληφθεί, είναι ακριβώς τότε η στιγμή που προετοιμάζονται νέες επιθέσεις εις βάρος των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η πλάτη της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο. Ο λαϊκός κόσμος γονάτισε, κουράστηκε, απογοητεύτηκε. Πλήρωσε ήδη βαρύ τίμημα και χρεώθηκε την αποτυχία μιας εξουσίας βαριά διαβρωμένης και ανεπαρκούς. Ζυγώνει, όμως, η ώρα της κάλπης. Η ώρα που θα μιλήσει ο λαός και η απάντησή του θα είναι συντριπτική. Προς όλους όσοι απεργάζονται σκοτεινά σχέδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου