Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ούτε στο ευρωκοινοβούλιο δεν θέλει επαφές με ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ

Ούτε στο ευρωκοινοβούλιο δεν θέλει επαφές με ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ενταχθεί στην ομάδα «Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστερας» (GUE/NGL) στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχει από το 1994. Αιτία για αυτήν την απόφαση, όπως αναφέρει ο Περισσός, είναι πως η ευρωομάδα χρησιμοποιείται ως εργαλείο από το «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», στο οποίο πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το γερμανικό Die Linke.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ αυτό έχει ως αποτέλεσμα «να διαμορφώνεται μια τελείως αρνητική κατάσταση και νέοι όροι που δυσκολεύουν αντικειμενικά τη συνέχιση της συμμετοχής του κόμματος στην GUE/NGL».
«Η παραμονή του ΚΚΕ σε μια Ομάδα, όπου κυριαρχούν αυτές οι δυνάμεις, θα γινόταν τροχοπέδη για την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, για την προώθηση της στρατηγικής υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας και στην Ευρώπη, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα η συνέχιση της συμμετοχής του ΚΚΕ στην GUE/NGL θα χρησιμοποιούνταν ως «αριστερό άλλοθι» για την επιβολή της οπορτουνιστικής και σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής κομμάτων που δρουν υπέρ της ΕΕ και αποδέχονται την καπιταλιστική βαρβαρότητα», σημειώνει το ΚΚΕ.
Επιπλέον αναφέρει πως ο συνομόσπονδος χαρακτήρας της GUE/NGL έχει στην πράξη αλλοιωθεί, αφού τα κόμματα του ΚΕΑ εμφανίζονται με ενιαία γραμμή, ομαδοποιημένα, μιλούν στις επιτροπές και τις ολομέλειες στη βάση κοινής πλατφόρμας, προβάλλοντας τις πολιτικές θέσεις του ΚΕΑ σαν θέσεις της GUE/NGL.
«Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς η ΕΕ, στο πλαίσιο της περαιτέρω αντιδραστικοποίησής της, δίνει προτεραιότητα στη λειτουργία των ευρωκομμάτων, που διασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη ισχυροποίηση της Κομισιόν και των πολυπλόκαμων μηχανισμών της» τονίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και σημειώνει ότι εκδηλώνονται επιθέσεις σε βάρος του κόμματος και επιχειρείται η διαστρέβλωση και αποσιώπηση των θέσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου