Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Στα ίχνη των χημικών της Συρίας ο στολίσκος από τα Χανιά

Στα ίχνη των χημικών της Συρίας ο στολίσκος από τα Χανιά

Δεκάδες ακτιβιστές – κυρίως Έλληνες – αναμένεται να ξεκινήσουν από τα Χανιά σήμερα με δύο ιστιοφόρα και ένα καϊκι, που θα αποτελέσουν το στολίσκο διαμαρτυρίας για την υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.
Ο στολίσκος θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το πλοίο Cape Ray που βρίσκεται ανοιχτά της Κρήτης
Αξίζει να σημειωθεί πως το Cape Ray και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν πλέουν με σβηστούς ασυρμάτους ώστε να μη μπορούν να εντοπιστούν.

Πάνω από 30 ακτιβιστές από το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά των Χημικών, το αντίστοιχο συντονιστικό από την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας, αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα" και δημοσιογράφοι θα επιχειρήσουν να βρουν το "Cape Ray" και να το πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο.
Στο στολίσκο θα συμμετάσχει και το καϊκι "Αγιος Νικόλαος" το οποίο είχε πάρει μέρος στο πρώτο επιτυχημένο σπάσιμο του αποκλεισμού στη Γάζα το 2008.
Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους να συμμετάσχουν σήμερα στη συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι της πόλης ενώ καλούν τους ομίλους φουσκωτών και ιστιοπλοϊκών της πόλης να συνοδεύσουν το στολίσκο στην έξοδό του από το λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου