Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αμετακίνητος ο Μεϊμαράκης, στηρίζει το δημοψήφισμα και "αδειάζει" Σαμαρά

Αμετακίνητος ο Μεϊμαράκης, στηρίζει το δημοψήφισμα και "αδειάζει" Σαμαρά

Αμετακίνητος από τη θέση του για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής στους θερινούς μήνες, εφόσον υπάρχει αίτημα για δημοψήφισμα, εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παρά τις διαρροές περί του αντιθέτου και τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου, όπως αυτή "μεταφέρεται" απο γνωστά ελεγχόμενα μιντιακά συγκροτήματα, για τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Β. Μεϊμαράκης, ωστόσο, μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι ότι κανείς δεν τον άδειασε και πως έχει την άποψή του την οποία μπορεί να εκφράζει ελεύθερα.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα για το αν αθροίζονται οι ψήφοι διαφορετικών αιτημάτων για το ίδιο δημοψήφισμα ώστε να συγκληθεί η Ολομέλεια, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης για να αποφασίσει, αλλά της Βουλής. Αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει η κυβέρνηση είναι ο χρόνος που θα συγκληθεί η Ολομέλεια καθώς θα πρέπει να κάνει τη σχετική εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, όπως είπε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, άποψή του είναι ότι το θέμα δεν θα πρέπει να αφεθεί να «σέρνεται» μέχρι τον Οκτώβριο όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά να έρθει προς συζήτηση άμεσα και να λήξει, καθώς το όποιο αίτημα δεν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 180 ψήφων ώστε να στηθούν δημοψηφισματικές κάλπες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου