Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στο μυαλό της Σοφίας Βούλτεψη

Στο μυαλό της Σοφίας Βούλτεψη

πολύφημος
Έχω γράψει πολλές φορές ότι όταν η Σοφία Βούλτεψη ήταν μικρή, κάποιος έχεσε στο μυαλό της. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα τα σκατά που για χρόνια μαζεύονταν εκεί μέσα έχουν ξεχυθεί από τις τηλεοράσεις και τα έδρανα της βουλής στους δρόμους των πόλεων και των χωριών, απειλώντας μάλιστα δεκάδες ελληνικές παραλίες με αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας λόγω ανεξέλεγκτης μόλυνσης.

Τι είναι όμως το μυαλό της Σοφίας Βούλτεψη; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει καν μυαλό. Κάνουν όμως λάθος, γιατί η ίδια πηγαίνει τακτικά για εξετάσεις για να βεβαιωθεί ότι όλα εκεί πάνω είναι στη θέση τους.

Ξαναρωτώ λοιπόν. Τι περιέχει αυτό το υπέροχο μυαλό; (εκτός από σκατά). Ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να κατανοήσω το εύρος της σκέψης αυτής της άγιας γυναίκας και άξιας πολιτικού, στην οποία επιτέλους δόθηκε μια θέση κλειδί για να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις της και να μολύνει τις θάλασσες και τις ακτές. Αυτή της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Κι επειδή είναι βέβαιο ότι έχει μια μικρή ατζέντα από την οποία εμπνέεται και αντλεί τις επόμενες ατάκες για τα τηλεοπτικά της πάνελ, προσπάθησα να μπω στη δική της ψυχοσύνθεση και να καταγράψω τις δικές της σκέψεις σα να ήταν δικές μου.

Ιδού:

-Δεχόμαστε άοπλη εισβολή από τους Τούρκους. Το Φαρμακονήσι είναι η πύλη εισόδου και οι μετανάστες είναι το εργαλείο για να καταλάβουν το νησί. Στους δικούς τους χάρτες το Φαρμακονήσι καταγράφεται ως τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή.

-Ο Αλέξης Τσίπρας υιοθετεί απόψεις Μπερλουσκόνι στο θέμα (σσ. καθαρίστριες) και το μόνο που μας μένει είναι να βγει και να υιοθετήσει και μπούνγκα μπούνγκα.

-Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ότι θα έρθουν στη χώρα μας περί τα 20 εκατομμύρια τουρίστες και δεν θα έχουν κλιματισμό στις καλοκαιρινές διακοπές τους.

-Όταν οι τουρίστες ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι «στις 26 [Μαΐου] φεύγουν» ποιος θα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα; Θα φοβηθούν όλοι και θα πάνε αλλού.

-Επειδή απεργεί το 35% των εργαζομένων στη ΔΕΗ η χώρα κινδυνεύει με ολικό μπλακ άουτ.

-Μια σλαβικής προέλευσης και κατασκευής γλώσσα δεν μπορεί ποτέ να αποκαλείται «μακεδονική». [προτρέπω τον Αντώνη Σαμαρά] να επισκεφθεί τις περιοχές της Φλώρινας, της Έδεσσας και της Καστοριάς, για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από τη “μακεδονική μειονότητα” η “μακεδονική γλώσσα”.

-Το 2011 δεν ήμασταν κυβέρνηση. Κάθε βουλευτής μπορούσε να πει ότι θέλει.

-2012 για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη: «Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών».

-Θεωρώ σταλινικό το να έχω τις ίδιες απόψεις διαχρονικά.

-«Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος» (αυτό ίσως και να το είπε μόνο η Άννα Μισέλ της ΝΔ, όμως η επιχειρηματολογία βρωμάει Βούλτεψη).

-Ούτε ένας τουρίστας δεν μπορεί να μείνει έστω κι ένα λεπτό χωρίς κλιματιστικό!

-Το 2011 δεν είχαμε μπει στο μνημόνιο (το είπε στο ραδιόφωνο).

-Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στις δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι λέει η τρόικα.

-Η ΕΡΤ λειτουργεί και θα γίνει καλύτερη (αυτό το είπε τον Ιούνιο του 2014).

-Η υπόθεση των Ναυπηγείων αποτελεί μια ακόμη πολύ οδυνηρή χάντρα στο κομπολόι των… διαπραγματευτικών ικανοτήτων του μετέπειτα «τσάρου» και σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα επιδιώκει και την πρωτιά (αυτά τα έλεγε κάποτε για τον Βενιζέλο).

-Οι ομαδικές απολύσεις μπορούν να σώσουν μια επιχείρηση.

-Γιατί ο γιος μου που έφευγε από την Γλυφάδα και πήγαινε στην Παλλήνη πόσα χιλιόμετρα είναι; (απάντηση σε αίτημα γονιών από χωριό στο Ηράκλειο Κρήτης να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο).

-Ένα τελευταίο: ο Αντώνης Σαμαράς είναι πουσταράς:
(Τελικά όλα όσα έγραψα τα είπε πρώτα εκείνη. Μάλλον με πρόλαβε)
(Το κείμενο έχει σκοπό τη σάτιρα. Άλλωστε, δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να επιβιώσει με σκατά στον εγκέφαλό του)
(Αν κάποιος θυμάται κι άλλα σχόλια σαν τα παραπάνω, ας τα συμπληρώσει. Είναι εντελώς μαζοχιστικό να ψάχνεις να βρεις τι έχει ξεστομίσει το Σοφάκι)
(Νέα προσθήκη made in Voultepsi: το BBC ανήκει σε εμπόρους όπλων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου