Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τί ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει

Τί ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει


Ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, νέο μισθολόγιο, εργασιακά, απολύσεις στο Δημόσιο, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αλλά και παραδοχή δημοσιονομικού κενού 2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται στην ατζέντα που θέτει η Τρόικα προκειμένου να επανέλθει στην Αθήνα. Ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έκανε πάντως γνωστό ότι η τρόικα θα επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, με τον ίδιο να προγραμματίζει άφιξή του στην Ελλάδα μετά το πέρας της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών. 


Οι Βρυξέλλες θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την είσοδο στην νέα περίοδο σχέσεων Αθήνας – δανειστών (τρίτο μνημόνιο το οποίο βαφτίστηκε "Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις) το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα. Το δε κλείσιμο θα συμπυκνώνεται σε ένα νέο πακέτο μέτρων στον προϋπολογισμό του 2015 ο οποίος θα πρέπει να έχει ψηφιστεί στις 7 Δεκεμβρίου, παραμονή του eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πάντως ότι η δήλωση Μοσκοβισί η οποία είναι ανάλογη των δηλώσεων που έκαναν την Τετάρτη τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έξω από το Μαξίμου ότι η τρόικα θα επιστρέψει «στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και «το ταχύτερο δυνατό» αντίστοιχα, ήλθε παρά παρά τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ για το πότε θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου