Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το μόνο δυνατό όπλο των γυναικών

Το μόνο δυνατό όπλο των γυναικών

Αντα Ψαρρά
Η ελληνική Βουλή έζησε χθες άλλη μια ανεπανάληπτη στιγμή εκφοράς σεξιστικού λόγου και αντρίλας. Όσοι, δε, νομίζουν ότι η μοναδική στιγμή που έγινε αυτό ήταν την ώρα που ο υφυπουργός Παιδείας (τρομάρα μας) ανέκραξε ότι δεν θα γίνει Κασιδιάρης επειδή «θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά ο Στύλιος δεν θα γίνει Κασιδιάρης», πλανώνται πλάνην οικτράν! 

Μέχρι το βαρύ αντρίκιο χέρι Σαμαρά να πέσει πάνω στο κεφάλι του Στύλιου και να τον οδηγήσει εκ νέου «στον αρτινό λαό, στον οποίο δίνει καθημερινά εξετάσεις», ειπώθηκαν κι άλλα ενδεικτικά σχόλια. 

Για παράδειγμα, ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Κ. Δριβελέγκας δεν βρήκε εξαρχής τόσο ακραία τα λόγια Στύλιου και προσπάθησε να επαναφέρει τη βουλευτίνα του ΚΚΕ στην «τάξη», ενώ εξηγούσε παράλληλα στον υφυπουργό ότι το μικρόφωνο της Κανέλλη ήταν κλειστό, αλλά δεν μπορεί και να της κλείσει με τα χέρια το στόμα την ώρα που φωνάζει. Πάλι καλά! Λίγα λεπτά αργότερα και αφού η «είδηση» γέμισε τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα, ο κ. Στύλιος ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας τον αισχρό υπαινιγμό «φραστική υπερβολή». 

Την ίδια στιγμή με ικανοποίηση «δέχονταν» συγκεκριμένοι ραδιοφωνικοί παρουσιαστές αυτή τη συγγνώμη, ενώ ο ίδιος ο ρεπόρτερ που μετέδιδε την είδηση τους εξηγούσε ότι με μια συγγνώμη δεν διορθώνεται η ακραία αυτή συμπεριφορά. Όλα αυτά άλλαξαν, φυσικά, μόλις δόθηκε η γνωστή εντολή Σαμαρά! 

Όσο για τις γυναίκες, πρέπει να περιμένουν πολλά χρόνια με ή χωρίς Μνημόνια, με ή χωρίς οικονομική κρίση, για να αλλάξει αυτό το ελληνικό έργο και να βουτάνε τη γλώσσα στο αντρικό τους κεφάλι οι κάθε λογής κύριοι πριν αφήσουν να ξεχυθεί ο γνωστός σεξιστικός οχετός. Μέχρι τότε, η φωνή θα παραμένει το μόνο δυνατό όπλο των γυναικών και όσοι ενοχλούνται ας κλείσουν τ' αυτιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου