Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

13 πράγματα που κανένα Eurogroup δεν μπορεί να υπαγορεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ

13 πράγματα που κανένα Eurogroup δεν μπορεί να υπαγορεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ
πολύφημος
Το Eurogroup που όλοι περίμεναν τελείωσε, και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ με ένα λάιτ μνημόνιο το οποίο δεν είναι σαν την παράδοση άνευ όρων του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Χαρδούβελη, αλλά προβλέπει άμεση εμπλοκή στο νομοθετικό έργο της ελληνικής βουλής, όπως επί Σαμαρά, Βενιζέλου και Χαρδούβελη, και πέταγμα των προεκλογικών εξαγγελιών για άμεση ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης στον κάλαθο των αχρήστων.

Επειδή όμως η Καθαρά Δευτέρα είναι κοντά, και ο κόουτς Βαρουφάκης θα έχει πολλή δουλειά για να βγάλει τις μεταρρυθμίσεις του τετραμήνου για τις οποίες θα ζητήσει έγκριση από τον Σόιμπλε -και δεν θα τη δώσει για σπάσιμο- υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει σήμερα, χωρίς την άδεια κανενός Eurogroup.

1. Να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και να βρει ποιος έφαγε τα κοινοτικά κονδύλια για τη φροντίδα τους. Πλήρης αναγνώριση των δικαιωμάτων τους ως πρόσφυγες πολέμου σε όλους όσους προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες. Παροχή ασύλου σε όσους προέρχονται από χώρες με δικτατορικά/απολυταρχικά καθεστώτα ή κράτη που η ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα. Όχι στην φασίζουσα υποχρεωτική παρουσία τους σε αστυνομικά τμήματα.

2. Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών εδώ και τώρα. Αναγνώριση των δικαιωμάτων για τους ανθρώπους που έχασαν τους/τις συντρόφους τους.

3. Πλήρης επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το “κατώτατος μισθός 751€” δεν μου λέει πολλά κι ούτε θα έρθει άμεσα.

4. Καταβολή όλων των χρωστούμενων από τη χρήση δημόσιων συχνοτήτων. Εφαρμογή των συνταγματικών άρθρων για ιδιοκτήτες ΜΜΕ, και τη συνδιαλλαγή τους με το δημόσιο.

5. Έρευνα τιμών για αναζήτησή καρτέλ σε όλες τις βαθμίδες της αγοράς.

6. Τώρα που είπα καρτέλ, χτύπημα των εμπόρων ναρκωτικών στα γνωστά σε όλους στέκια των μεγαλουπόλεων και τους αστυνομικούς που τους προστατεύουν.

7. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και καταναλωτικά αγαθά στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κρατών που μας κουνάνε το δάχτυλο.

8. Αφορολόγητο τουλάχιστον στα 12.000€. Κατάργηση προκαταβολής φόρου 55% και τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

9. Κανένα σπίτι φτωχού σε πλειστηριασμό.

10. Κανένας πολίτης χωρίς ασφάλιση, από όποια χώρα κι αν προέρχεται.

11. Πλήρης αναδιοργάνωση των δημόσιων κέντρων αποτοξίνωσης. Δωρεάν ελεγχόμενη χρήση σε δημόσιες δομές υγείας για τους τοξικομανείς. Επιπλέον κίνητρα σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη τους μόλις απεξαρτηθούν.

12. Να κλείσει το Κολαστήριο του Κορυδαλλού και όλα τα Κολαστήρια της χώρας.

13. Υπηκοότητα για τα παιδιά των μεταναστών.

Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Ας ξεκινήσουμε με αυτά, κι ύστερα από λίγο βλέπουμε. Πάντως πολλά είναι αρκετά λάιτ, γιατί άλλα πιο ριζοσπαστικά έχουν ήδη απορριφθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου