Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αφήστε τον μόνο του στην μπανιέρα του

Αφήστε τον μόνο του στην μπανιέρα του

Συντάκτης: Αντα Ψαρρά
Δεσπόζουσα θέση κατέχουν από χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 4σέλιδο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους «λαθρο»μετανάστες, το ζευγάρι της λαθροσυμφοράς και ο υπόλοιπος οχετός τίτλων που συνοδεύουν το συγκεκριμένο και όχι μόνο 4σέλιδο.


Πόσες φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις μπορούν να χωρέσουν στους τίτλους ενός μόνο δημοσιεύματος; Η απάντηση είναι: όλες! «Το ζεύγος της λαθροσυμφοράς: “Λιάζεται” το λιμενικό με τον Δρίτσα της Τασίας... και άφησε να γεμίσουν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες. Πολιτική γκουρού (η Τασία Χριστοδουλοπούλου) του κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναγάγει τα δικαιώματα και τον εθνομηδενισμό σε ιδεολογία».

Η άγνοια του κολυμβητή της μπανιέρας και των συνεργατών του, για το τι αληθινά σημαίνει ιδεολογία και ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προφανώς δεδομένη, αφού το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συμβάσεις, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η δεοντολογία είναι άχρηστες πατσαβούρες.
Η κακόβουλη μεταφορά του σχολίου της αν. υπουργού για τους μετανάστες που έχουν το δικαίωμα να λιάζονται στις πλατείες σε (δήθεν) χαρακτηρισμό του λιμενικού, το υπονοούμενο για τον δεσμό των δύο αυτών πολιτικών αλλά και η προπαγάνδα ότι αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες λόγω αλλαγής της κυβέρνησης, συνέπεσαν με τη μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο, όπου 700 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθεια απλώς να ζήσουν.
Ο ίδιος ο εκδότης του ρατσιστικού οχετού, που ξεκίνησε με τα αστεία και τα σχόλια για τους Αλβανούς, τις ξανθιές, τους «γύφτους», τους «βρομιάρηδες λαθρομετανάστες» και πάει λέγοντας, αφού συναγελάστηκε επί μακρόν και με τη δημοσιογραφία της κίτρινης ζούγκλας και της κλειδαρότρυπας, αθωωμένος πλέον από κάθε κατηγορία και κάθε δικαστική περιπέτεια, είναι ελεύθερος να διαφημίζει εφοπλιστές, πάσης φύσεως επιχειρηματίες και ακροδεξιούς, πάντα για χάρη «του ρεπορτάζ και της έρευνας» και να σπιλώνει όσους και όποτε θέλει.
Η ατυχής επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία αυτής της εφημερίδας, οι συνεντεύξεις σ’ αυτήν πολιτικών ή καλλιτεχνών ή οποιουδήποτε σέβεται τον εαυτό του και τα «πιστεύω» του δεν μπορούν πλέον να έχουν το παραμικρό άλλοθι. Μια εφημερίδα που αναφέρεται στον Θοδωρή Δρίτσα και στην Τασία Χριστοδουλοπούλου ως το ζεύγος της λαθροσυμφοράς και παράλληλα προκρίνει οτιδήποτε συμβάλλει στον μισαλλόδοξο ρατσισμό, δεν μπορεί να θεωρείται τμήμα των ΜΜΕ του συνταγματικού τόξου και μετά να αναρωτιέται κανείς για το πώς έσπασε το αυγό του φιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου